Home / blog / Baterei lithium klasik 100 pitakonan, dianjurake kanggo ngumpulake!

Baterei lithium klasik 100 pitakonan, dianjurake kanggo ngumpulake!

19 Oct, 2021

By hoppt

Kanthi dhukungan saka kabijakan, panjaluk baterei lithium bakal saya tambah. Aplikasi teknologi anyar lan model pertumbuhan ekonomi anyar bakal dadi tenaga pendorong utama "revolusi industri litium." bisa njlèntrèhaké masa depan perusahaan baterei lithium sing kadhaptar. Saiki ngurutake 100 pitakonan babagan baterei lithium; welcome kanggo ngumpulake!

SIJI. Dhasar kekarepan panggolékan lan kagunaan kang umum saka battery

1. Apa baterei?

Baterei minangka piranti konversi energi lan panyimpenan sing ngowahi energi kimia utawa fisik dadi energi listrik liwat reaksi. Miturut konversi energi beda baterei, baterei bisa dipérang dadi baterei kimia lan baterei biologi.

Baterei kimia utawa sumber daya kimia yaiku piranti sing ngowahi energi kimia dadi energi listrik. Iku kasusun saka loro elektrods aktif electrochemically karo komponen beda, mungguh, dumadi saka elektrods positif lan negatif. Zat kimia sing bisa nyedhiyakake konduksi media digunakake minangka elektrolit. Nalika disambungake menyang operator eksternal, ngirim energi listrik kanthi ngowahi energi kimia internal.

Baterei fisik minangka piranti sing ngowahi energi fisik dadi energi listrik.

2. Apa bedane baterei primer lan baterei sekunder?

Bentenane utama yaiku materi aktif beda. Materi aktif baterei sekunder bisa dibalik, dene bahan aktif baterei primer ora. Baterei primer luwih cilik tinimbang baterei sekunder. Nanging, resistensi internal luwih gedhe tinimbang baterei sekunder, saengga kapasitas beban luwih murah. Kajaba iku, kapasitas spesifik massa lan kapasitas spesifik volume baterei primer luwih penting tinimbang baterei sing bisa diisi ulang sing kasedhiya.

3. Apa prinsip elektrokimia saka baterei Ni-MH?

Baterei Ni-MH nggunakake Ni oksida minangka elektroda positif, logam panyimpenan hidrogen minangka elektroda negatif, lan alkali (utamane KOH) minangka elektrolit. Nalika baterei nikel-hidrogen diisi daya:

Reaksi elektroda positif: Ni(OH)2 + OH- → NiOOH + H2O–e-

Reaksi elektroda saru: M+H2O +e-→ MH+ OH-

Nalika baterei Ni-MH kosong:

Reaksi elektroda positif: NiOOH + H2O + e- → Ni(OH)2 + OH-

Reaksi elektroda negatif: MH+ OH- →M+H2O +e-

4. Apa prinsip elektrokimia saka baterei lithium-ion?

Komponen utama elektroda positif saka baterei lithium-ion yaiku LiCoO2, lan elektroda negatif utamane C. Nalika ngisi daya,

Reaksi elektroda positif: LiCoO2 → Li1-xCoO2 + xLi+ + xe-

Reaksi negatif: C + xLi + + xe- → CLix

Reaksi baterei total: LiCoO2 + C → Li1-xCoO2 + CLix

Reaksi mbalikke saka reaksi ing ndhuwur dumadi nalika discharge.

5. Apa standar sing umum digunakake kanggo baterei?

Standar IEC sing umum digunakake kanggo baterei: Standar kanggo baterei hidrida nikel-logam yaiku IEC61951-2: 2003; industri baterei lithium-ion umume nderek UL utawa standar nasional.

Standar nasional sing umum digunakake kanggo baterei: Standar kanggo baterei hidrida nikel-logam yaiku GB / T15100_1994, GB / T18288_2000; standar kanggo baterei lithium GB / T10077_1998, YD / T998_1999, lan GB / T18287_2000.

Kajaba iku, standar sing umum digunakake kanggo baterei uga kalebu Japanese Industrial Standard JIS C ing baterei.

IEC, Komisi Listrik Internasional (Komisi Listrik Internasional), minangka organisasi standarisasi ing saindenging jagad sing kasusun saka komite listrik saka macem-macem negara. Tujuane kanggo promosi standarisasi lapangan listrik lan elektronik ing saindenging jagad. Standar IEC minangka standar sing dirumusake dening Komisi Elektroteknik Internasional.

6. Apa struktur utama baterei Ni-MH?

Komponen utama baterei hidrida nikel-logam yaiku lembaran elektroda positif (nikel oksida), lembaran elektroda negatif (paduan panyimpenan hidrogen), elektrolit (utamane KOH), kertas diafragma, cincin penyegel, tutup elektroda positif, kasus baterei, lsp.

7. Apa komponen struktural utama baterei lithium-ion?

Komponen utama baterei lithium-ion yaiku tutup baterei ndhuwur lan ngisor, lembaran elektroda positif (bahan aktif yaiku lithium kobalt oksida), pemisah (membran komposit khusus), elektroda negatif (bahan aktif yaiku karbon), elektrolit organik, kasus baterei (dipérang dadi rong jinis cangkang baja lan cangkang aluminium) lan liya-liyane.

8. Apa resistance internal baterei?

Iki nuduhake resistance sing dialami dening arus sing mili liwat baterei nalika baterei digunakake. Iki kalebu resistensi internal ohmic lan resistensi internal polarisasi. Resistansi internal baterei sing signifikan bakal nyuda voltase kerja baterei lan nyepetake wektu discharge. Rintangan internal utamane kena pengaruh materi baterei, proses manufaktur, struktur baterei, lan faktor liyane. Iku parameter penting kanggo ngukur kinerja baterei. Cathetan: Umume, resistensi internal ing negara sing diisi minangka standar. Kanggo ngetung resistance internal baterei, kudu nggunakake meter resistance internal khusus tinimbang multimeter ing sawetara ohm.

9. Apa voltase nominal?

Tegangan nominal baterei nuduhake voltase sing ditampilake sajrone operasi biasa. Tegangan nominal baterei nikel-kadmium nikel-hidrogen sekunder yaiku 1.2V; voltase nominal baterei lithium secondary punika 3.6V.

10. Apa voltase sirkuit mbukak?

Tegangan sirkuit mbukak nuduhake beda potensial antarane elektroda positif lan negatif baterei nalika baterei ora bisa digunakake, yaiku, nalika ora ana arus sing mili liwat sirkuit. Tegangan kerja, uga dikenal minangka voltase terminal, nuduhake beda potensial antarane kutub positif lan negatif baterei nalika baterei digunakake, yaiku, nalika ana overcurrent ing sirkuit.

11. Apa kapasitas baterei?

Kapasitas baterei dipérang dadi daya dirating lan kemampuan nyata. Kapasitas dirating baterei nuduhake stipulasi utawa njamin yen baterei kudu ngeculake jumlah listrik minimal ing kondisi discharge tartamtu nalika ngrancang lan nggawe badai. Standar IEC nemtokake manawa baterei nikel-kadmium lan nikel-logam hidrida diisi ing 0.1C sajrone 16 jam lan dibuwang ing 0.2C nganti 1.0V ing suhu 20°C±5°C. Kapasitas dirating baterei dituduhake minangka C5. Baterei Lithium-ion wis diatur kanggo ngisi kanggo 3 jam ing suhu rata-rata, saiki pancet (1C) -tegangan konstan (4.2V) kontrol kahanan nuntut, lan banjur discharge ing 0.2C kanggo 2.75V nalika listrik kosong dirating kapasitas. Kapasitas nyata baterei nuduhake daya nyata sing dirilis dening badai ing kondisi discharge tartamtu, sing utamané kena pengaruh tingkat discharge lan suhu (supaya strictly ngandika, kapasitas baterei kudu nemtokake kondisi daya lan discharge). Unit kapasitas baterei yaiku Ah, mAh (1Ah = 1000mAh).

12. Apa kapasitas discharge ampas saka baterei?

Nalika baterei sing bisa diisi ulang dibuwang nganggo arus gedhe (kayata 1C utawa ndhuwur), amarga "efek bottleneck" sing ana ing tingkat panyebaran internal arus overcurrent saiki, baterei wis tekan voltase terminal nalika kapasitas ora diisi kanthi lengkap. , lan banjur nggunakake arus cilik kayata 0.2C bisa terus mbusak, nganti 1.0V / Piece (nikel-kadmium lan nikel-hidrogen baterei) lan 3.0V / Piece (baterei litium), kapasitas dirilis disebut kapasitas ampas.

13. Apa platform discharge?

Platform discharge baterei sing bisa diisi ulang Ni-MH biasane nuduhake kisaran voltase sing voltase kerja baterei relatif stabil nalika dibuwang ing sistem discharge tartamtu. Nilai kasebut ana gandhengane karo arus discharge. Sing luwih gedhe saiki, sing luwih murah bobote. Platform discharge saka baterei lithium-ion umume kanggo mungkasi daya nalika voltase punika 4.2V, lan saiki kurang saka 0.01C ing voltase pancet, banjur ninggalake kanggo 10 menit, lan discharge kanggo 3.6V ing sembarang tingkat discharge saiki. Iki minangka standar sing dibutuhake kanggo ngukur kualitas baterei.

Kapindho identifikasi baterei.

14. Apa cara menehi tandha kanggo baterei sing bisa diisi ulang sing ditemtokake dening IEC?

Miturut standar IEC, tandha baterei Ni-MH kasusun saka 5 bagean.

01) Jinis baterei: HF lan HR nuduhake baterei nikel-logam hidrida

02) Informasi ukuran baterei: kalebu diameter lan dhuwur baterei bunder, dhuwur, jembar, lan kekandelan baterei kothak, lan nilai dipisahake kanthi garis miring, unit: mm

03) Simbol karakteristik discharge: L tegese tingkat saiki discharge cocok ing 0.5C

M nuduhake yen tingkat saiki discharge cocok ing 0.5-3.5C

H nuduhake yen tingkat saiki discharge cocok ing 3.5-7.0C

X nuduhake yen baterei bisa digunakake ing tingkat dhuwur discharge saiki 7C-15C.

04) Simbol baterei suhu dhuwur: diwakili dening T

05) Piece sambungan baterei: CF nggantosi ora Piece sambungan, HH nggantosi Piece sambungan kanggo baterei narik-jinis sambungan seri, lan HB nggantosi Piece sambungan kanggo sambungan seri sisih-by-sisih sabuk baterei.

Contone, HF18/07/49 nggambarake baterei hidrida nikel-logam persegi kanthi jembaré 18mm, 7mm, lan dhuwuré 49mm.

KRMT33 / 62HH nggantosi baterei nikel-kadmium; tingkat discharge antarane 0.5C-3.5, seri suhu dhuwur baterei siji (tanpa nyambungake Piece), diameteripun 33mm, dhuwur 62mm.

Miturut standar IEC61960, identifikasi baterei lithium sekunder kaya ing ngisor iki:

01) Komposisi logo baterei: 3 huruf, banjur limang nomer (silinder) utawa 6 (kotak) angka.

02) Huruf pisanan: nuduhake bahan elektroda sing mbebayani saka baterei. I-makili lithium-ion karo dibangun ing baterei; L-makili elektroda logam lithium utawa elektroda alloy lithium.

03) Huruf kapindho: nuduhake bahan katoda baterei. C-elektroda adhedhasar kobalt; N-nikel basis elektroda; M-mangan basis elektroda; Elektroda basis V-vanadium.

04) Huruf katelu: nuduhake wujud baterei. R-makili baterei silinder; L-makili baterei kothak.

05) Nomer: Baterei silinder: 5 nomer masing-masing nuduhake diameter lan dhuwur badai. Unit diameteripun punika millimeter, lan ukuran punika sadasa millimeter. Yen diameter utawa dhuwur luwih saka utawa padha karo 100mm, kudu ditambahake garis diagonal ing antarane rong ukuran kasebut.

Baterei kothak: 6 angka nuduhake kekandelan, jembar, lan dhuwure badai ing milimeter. Nalika salah siji saka telung dimensi luwih saka utawa witjaksono kanggo 100mm, iku kudu nambah garis miring antarane dimensi; yen salah siji saka telung dimensi kurang saka 1mm, huruf "t" ditambahake ing ngarepe ukuran iki, lan unit ukuran iki siji-sepersepuluh milimeter.

Contone, ICR18650 nggambarake baterei lithium-ion sekunder silinder; bahan cathode iku kobalt, diameteripun kira-kira 18mm, lan dhuwuré kira-kira 65mm.

ICR20/1050.

ICP083448 nggambarake baterei lithium-ion sekunder kothak; bahan katoda iku kobalt, kekandelan kira-kira 8mm, jembaré kira-kira 34mm, lan dhuwuré kira-kira 48mm.

ICP08/34/150 nggambarake baterei lithium-ion sekunder kothak; bahan cathode iku kobalt, kekandelan kira-kira 8mm, jembaré kira-kira 34mm, lan dhuwuré kira-kira 150mm.

ICPt73448 nggambarake baterei lithium-ion sekunder kothak; bahan cathode iku kobalt, kekandelan kira-kira 0.7mm, jembaré kira-kira 34mm, lan dhuwuré kira-kira 48mm.

15. Apa bahan kemasan baterei?

01) Meson (kertas) sing ora garing kayata kertas serat, tape sisi loro

02) Film PVC, tabung merek dagang

03) Lembar penghubung: lembaran baja tahan karat, lembaran nikel murni, lembaran baja berlapis nikel

04) Potongan timbal: potongan baja tahan karat (gampang solder)

Lembaran nikel murni (spot-welded kuwat)

05) Koneksi

06) Komponen proteksi kayata switch kontrol suhu, proteksi arus luwih, resistor pembatas saiki

07) Karton, kothak kertas

08) Cangkang plastik

16. Apa tujuane kemasan, perakitan, lan desain baterei?

01) Cantik, merek

02) Tegangan baterei diwatesi. Kanggo entuk voltase sing luwih dhuwur, kudu nyambungake pirang-pirang baterei kanthi seri.

03) Nglindhungi baterei, nyegah sirkuit cendhak, lan ndawakake umur baterei

04) Watesan ukuran

05) Gampang kanggo transportasi

06) Desain fungsi khusus, kayata anti banyu, desain penampilan unik, lsp.

Telu, kinerja baterei lan testing

17. Apa aspèk utama saka kinerja baterei secondary ing umum?

Iku utamané kalebu voltase, resistance internal, kapasitas, Kapadhetan energi, meksa internal, tingkat poto-discharge, urip siklus, kinerja sealing, kinerja safety, kinerja panyimpenan, katon, etc. Ana uga overcharge, over-discharge, lan resistance karat.

18. Apa item tes linuwih saka baterei?

01) Siklus urip

02) Beda karakteristik discharge rate

03) Karakteristik discharge ing suhu sing beda

04) Karakteristik pengisian

05) Karakteristik self-discharge

06) Karakteristik panyimpenan

07) Karakteristik over-discharge

08) Karakteristik resistance internal ing suhu sing beda

09) Tes siklus suhu

10) Tes drop

11) Tes geter

12) Tes kapasitas

13) Uji resistensi internal

14) Tes GMS

15) Test impact suhu dhuwur lan kurang

16) Tes kejut mekanik

17) Tes suhu lan kelembapan sing dhuwur

19. Apa item test safety baterei?

01) Tes sirkuit cendhak

02) Tes overcharge lan over-discharge

03) Test voltase tahan

04) Tes dampak

05) Tes geter

06) Tes pemanasan

07) Tes geni

09) Tes siklus suhu variabel

10) Tes pangisian daya

11) Tes drop gratis

12) tes tekanan udara rendah

13) Test discharge paksa

15) Tes piring pemanas listrik

17) Tes kejut termal

19) Tes akupunktur

20) Tes tes

21) Tes impact obyek abot

20. Apa cara pangisian daya standar?

Metode pengisian baterai Ni-MH:

01) Ngisi daya saiki konstan: arus pangisi daya minangka nilai tartamtu ing kabeh proses ngisi daya; cara iki paling umum;

02) Ngisi daya voltase konstan: Sajrone proses ngisi daya, loro ujung sumber daya ngisi daya tetep tetep, lan arus ing sirkuit mboko sithik nalika voltase baterei mundhak;

03) Ngisi daya saiki lan voltase konstan: Baterei pisanan diisi nganggo arus konstan (CC). Nalika voltase baterei mundhak menyang Nilai tartamtu, voltase tetep panggah (CV), lan angin ing sirkuit irungnya kanggo jumlah cilik, pungkasanipun cenderung kanggo nul.

Metode pengisian baterai lithium:

Pangisian daya saiki lan voltase konstan: Baterei diisi kanthi arus konstan (CC). Nalika voltase baterei mundhak menyang Nilai tartamtu, voltase tetep panggah (CV), lan angin ing sirkuit irungnya kanggo jumlah cilik, pungkasanipun cenderung kanggo nul.

21. Apa standar pangisian daya lan discharge baterei Ni-MH?

Standar internasional IEC nemtokake manawa pangisi daya lan pangisi daya standar baterei hidrida nikel-logam yaiku: pisanan ngeculake baterei ing 0.2C nganti 1.0V / potongan, banjur ngisi daya ing 0.1C suwene 16 jam, tinggalake 1 jam, lan lebokake. ing 0.2C kanggo 1.0V / Piece, sing Kanggo ngisi lan discharge standar baterei.

22. Apa sing diarani pulsa? Apa pengaruh ing kinerja baterei?

Ngisi daya pulsa umume nggunakake ngisi daya lan mbuwang, nyetel 5 detik banjur ngeculake 1 detik. Bakal nyuda sebagian besar oksigen sing diasilake sajrone proses pangisian daya menyang elektrolit ing pulsa discharge. Ora mung mbatesi jumlah penguapan elektrolit internal, nanging baterei lawas sing wis polarisasi banget bakal mbalekake utawa nyedhaki kapasitas asli sawise 5-10 kaping ngisi lan mbuwang nggunakake metode ngisi daya iki.

23. Apa sing diarani trickle charging?

Pangisian daya trickle digunakake kanggo ngimbangi mundhut kapasitas sing disebabake dening ngeculake baterei sawise kebak. Umumé, pangisi daya saiki pulsa digunakake kanggo nggayuh tujuan kasebut.

24. Apa efisiensi pangisian daya?

Efisiensi pangisian daya nuduhake ukuran tingkat energi listrik sing dikonsumsi baterei sajrone proses ngisi daya diowahi dadi energi kimia sing bisa disimpen baterei. Utamane kena pengaruh teknologi baterei lan suhu lingkungan kerja ing badai - umume, sing luwih dhuwur suhu sekitar, efisiensi pangisian luwih murah.

25. Apa efisiensi discharge?

Efisiensi discharge nuduhake daya nyata sing dibuwang menyang voltase terminal ing kondisi discharge tartamtu menyang kapasitas sing dirating. Utamane kena pengaruh tingkat discharge, suhu sekitar, resistensi internal, lan faktor liyane. Umumé, sing luwih dhuwur tingkat discharge, sing luwih dhuwur tingkat discharge. Sing luwih murah efisiensi discharge. Sing luwih murah suhu, luwih murah efisiensi discharge.

26. Apa daya output baterei?

Daya output baterei nuduhake kemampuan kanggo ngasilake energi saben unit wektu. Iki diitung adhedhasar arus discharge I lan voltase discharge, P = U * I, unit kasebut watt.

Sing ngisor resistance internal baterei, sing luwih dhuwur daya output. Rintangan internal baterei kudu kurang saka resistensi internal piranti listrik. Yen ora, baterei dhewe nggunakake daya luwih akeh tinimbang piranti listrik, sing ora ekonomis lan bisa ngrusak baterei.

27. Apa self-discharge saka baterei secondary? Apa tingkat self-discharge saka macem-macem jinis baterei?

Self-discharge uga disebut kemampuan penylametan daya, kang nuduhake kemampuan penylametan daya baterei disimpen ing kahanan lingkungan tartamtu ing negara sirkuit mbukak. Umumé, discharge mandhiri utamane kena pengaruh proses manufaktur, bahan, lan kahanan panyimpenan. Self-discharge minangka salah sawijining parameter utama kanggo ngukur kinerja baterei. Umumé ngandika, ing ngisor suhu panyimpenan baterei, ing ngisor tingkat poto-discharge, nanging uga kudu nyatet sing suhu banget kurang utawa dhuwur banget, kang bisa ngrusak baterei lan dadi unusable.

Sawise baterei wis kebak lan mbukak sawetara wektu, tingkat tartamtu saka self-discharge rata-rata. Ing standar IEC stipulates sing sawise kebak, baterei Ni-MH kudu ngiwa mbukak kanggo 28 dina ing suhu 20 ℃ ± 5 ℃ lan asor saka (65 ± 20)%, lan 0.2C kapasitas discharge bakal tekan 60% saka. total wiwitan.

28. Apa tes self-discharge 24 jam?

Tes self-discharge baterei lithium yaiku:

Umume, 24-jam self-discharge digunakake kanggo nyoba kapasitas penylametan pangisian daya kanthi cepet. Baterei dibuwang ing 0.2C nganti 3.0V, arus konstan. Tegangan konstan diisi nganti 4.2V, saiki dipotong: 10mA, sawise panyimpenan 15 menit, discharge ing 1C nganti 3.0V nyoba kapasitas discharge C1, banjur nyetel baterei kanthi arus konstan lan voltase konstan 1C nganti 4.2V, Cut- mati saiki: 10mA, lan ngukur 1C kapasitas C2 sawise ditinggalake kanggo 24 jam. C2/C1*100% kudu luwih pinunjul saka 99%.

29. Apa bedane antarane resistensi internal negara sing diisi lan resistensi internal negara sing dibuwang?

Resistance internal ing negara sing diisi nuduhake resistensi internal nalika baterei wis diisi 100%; resistance internal ing negara kosong nuduhake resistance internal sawise baterei kosong.

Umumé, resistance internal ing negara kosong ora stabil lan gedhe banget. Resistance internal ing negara sing diisi luwih cilik, lan nilai resistensi relatif stabil. Sajrone panggunaan baterei, mung resistensi internal negara sing diisi daya sing penting banget. Ing wektu pungkasan saka pitulungan baterei, amarga kekeselen elektrolit lan nyuda aktivitas zat kimia internal, resistensi internal baterei bakal mundhak nganti tingkat sing beda-beda.

30. Apa resistensi statis? Apa resistensi dinamis?

Resistansi internal statis yaiku resistensi internal baterei sajrone ngisi daya, lan resistensi internal dinamis yaiku resistensi internal baterei nalika ngisi daya.

31. Apa test resistance overcharge standar?

IEC nemtokake manawa tes overcharge standar kanggo baterei hidrida nikel-logam yaiku:

Ngisi daya baterei ing 0.2C nganti 1.0V/potongan, lan ngisi daya terus-terusan ing 0.1C suwene 48 jam. Baterei kudu ora ana deformasi utawa bocor. Sawise overcharge, wektu discharge saka 0.2C nganti 1.0V kudu luwih saka 5 jam.

32. Apa tes urip siklus standar IEC?

IEC nemtokake manawa tes siklus urip standar baterei hidrida nikel-logam yaiku:

Sawise baterei diselehake ing 0.2C kanggo 1.0V/pc

01) Ngisi daya ing 0.1C suwene 16 jam, banjur ngeculake ing 0.2C suwene 2 jam 30 menit (siji siklus)

02) Ngisi daya ing 0.25C sajrone 3 jam lan 10 menit, lan ngeculake ing 0.25C sajrone 2 jam lan 20 menit (2-48 siklus)

03) Ngisi daya ing 0.25C suwene 3 jam 10 menit, lan ngeculake menyang 1.0V ing 0.25C (siklus ke-49)

04) Ngisi daya ing 0.1C kanggo 16 jam, sijine iku aside kanggo 1 jam, discharge ing 0.2C kanggo 1.0V (siklus 50th). Kanggo baterei hidrida nikel-logam, sawise mbaleni 400 siklus 1-4, wektu discharge 0.2C kudu luwih signifikan tinimbang 3 jam; kanggo baterei nikel-kadmium, mbaleni total 500 siklus 1-4, wektu discharge 0.2C kudu luwih kritis tinimbang 3 jam.

33. Apa tekanan internal baterei?

Nuduhake tekanan udara internal baterei, sing disebabake dening gas sing diasilake sajrone ngisi daya lan ngeculake baterei sing disegel lan utamane kena pengaruh bahan baterei, proses manufaktur, lan struktur baterei. Alesan utama iki yaiku gas sing diasilake saka dekomposisi kelembapan lan solusi organik ing njero baterei akumulasi. Umumé, tekanan internal baterei dijaga ing tingkat rata-rata. Ing kasus overcharge utawa over-discharge, tekanan internal baterei bisa nambah:

Contone, overcharge, elektroda positif: 4OH--4e → 2H2O + O2↑; ①

Oksigen sing diasilake bereaksi karo hidrogen sing diencerake ing elektroda negatif kanggo ngasilake banyu 2H2 + O2 → 2H2O ②

Yen kacepetan reaksi ② luwih murah tinimbang reaksi ①, oksigen sing diasilake ora bakal dikonsumsi ing wektu, sing bakal nyebabake tekanan internal baterei mundhak.

34. Apa tes penylametan muatan standar?

IEC nemtokake manawa tes retensi pangisian daya standar kanggo baterei nikel-logam hidrida yaiku:

Sawise sijine baterei ing 0.2C kanggo 1.0V, ngisi daya ing 0.1C kanggo 16 jam, simpen ing 20 ℃ ± 5 ℃ lan asor 65% ± 20%, tetep kanggo 28 dina, banjur discharge menyang 1.0V ing 0.2C, lan baterei Ni-MH kudu luwih saka 3 jam.

Standar nasional nyatakake yen tes penylametan pangisian daya standar kanggo baterei lithium yaiku: (IEC ora duwe standar sing cocog) baterei diselehake ing 0.2C nganti 3.0 / potongan, banjur diisi daya menyang 4.2V kanthi arus konstan lan voltase 1C, kanthi angin cut-off saka 10mA lan suhu 20 Sawise nyimpen kanggo 28 dina ing ℃ ± 5 ℃, discharge menyang 2.75V ing 0.2C lan ngitung kapasitas discharge. Dibandhingake karo kapasitas nominal baterei, iku kudu ora kurang saka 85% saka total dhisikan.

35. Apa tes sirkuit cendhak?

Gunakake kabel kanthi resistansi internal ≤100mΩ kanggo nyambungake kutub positif lan negatif baterei sing wis kebak ing kothak bledosan kanggo nutup kutub positif lan negatif. Baterei ngirim ora njeblug utawa murub.

36. Apa tes suhu lan kelembapan sing dhuwur?

Tes suhu lan kelembapan dhuwur baterei Ni-MH yaiku:

Sawise baterei wis kebak, simpen ing suhu tetep lan kahanan asor kanggo sawetara dina, lan mirsani ora bocor sak panyimpenan.

Tes suhu lan kelembapan dhuwur baterei lithium yaiku: (standar nasional)

Ngisi daya baterei karo 1C saiki pancet lan voltase pancet kanggo 4.2V, Cut-off saiki saka 10mA, lan banjur sijine iku ing suhu terus-terusan lan asor kothak ing (40±2) ℃ lan relatif asor 90% -95% kanggo 48h , banjur copot baterei ing (20 Ninggalake ing ± 5) ℃ kanggo rong jam. Elinga yen tampilan baterei kudu standar. Banjur discharge kanggo 2.75V ing saiki pancet 1C, lan banjur nindakake 1C daya lan 1C siklus discharge ing (20±5) ℃ nganti kapasitas discharge Ora kurang saka 85% saka total dhisikan, nanging jumlah siklus ora luwih. saka kaping telu.

37. Apa eksperimen kenaikan suhu?

Sawise baterei wis kebak, sijine ing open lan panas saka suhu kamar ing tingkat 5 ° C / min. Nalika suhu oven tekan 130 ° C, simpen nganti 30 menit. Baterei ngirim ora njeblug utawa murub.

38. Apa eksperimen siklus suhu?

Eksperimen siklus suhu ngemot 27 siklus, lan saben proses kalebu langkah-langkah ing ngisor iki:

01) Baterei diganti saka suhu rata-rata kanggo 66±3 ℃, diselehake kanggo 1 jam ing kondisi 15±5%,

02) Ngalih menyang suhu 33±3°C lan asor 90±5°C suwene 1 jam,

03) Kondhisi diganti dadi -40±3 ℃ lan diselehake suwene 1 jam

04) Sijine baterei ing 25 ℃ kanggo 0.5 jam

Papat langkah iki ngrampungake siklus. Sawise 27 siklus eksperimen, baterei kudu ora bocor, alkali climbing, teyeng, utawa kahanan ora normal liyane.

39. Apa tes drop?

Sawise baterei utawa baterei wis kebak, iku dropped saka dhuwur 1m kanggo beton (utawa semen) lemah kaping telu kanggo njupuk kejut ing arah acak.

40. Apa eksperimen geter?

Cara tes geter baterei Ni-MH yaiku:

Sawise ngeculake baterei nganti 1.0V ing 0.2C, ngisi daya ing 0.1C suwene 16 jam, banjur kedher ing kahanan ing ngisor iki sawise ditinggalake suwene 24 jam:

Amplitudo: 0.8mm

Gawe baterei kedher antarane 10HZ-55HZ, nambah utawa nyuda kanthi tingkat geter 1HZ saben menit.

Pangowahan voltase baterei kudu ing ± 0.02V, lan owah-owahan resistance internal kudu ing ± 5mΩ. (Wektu geter yaiku 90 menit)

Cara tes geter baterei lithium yaiku:

Sawise baterei kosong kanggo 3.0V ing 0.2C, iku daya kanggo 4.2V karo pancet saiki lan voltase pancet ing 1C, lan Cut-off saiki 10mA. Sawise ditinggal 24 jam, bakal kedher ing kahanan ing ngisor iki:

Eksperimen geter ditindakake kanthi frekuensi geter saka 10 Hz nganti 60 Hz nganti 10 Hz sajrone 5 menit, lan amplitudo 0.06 inci. Baterei kedher ing arah telung sumbu, lan saben sumbu goyang nganti setengah jam.

Pangowahan voltase baterei kudu ing ± 0.02V, lan owah-owahan resistance internal kudu ing ± 5mΩ.

41. Apa tes impact?

Sawise baterei wis kebak, nyeleh rod hard horisontal lan nyelehake obyek 20-pound saka dhuwur tartamtu ing rod hard. Baterei ngirim ora njeblug utawa murub.

42. Apa eksperimen penetrasi?

Sawise baterei wis kebak, pass kuku diameteripun tartamtu liwat tengah badai lan ninggalake pin ing baterei. Baterei ngirim ora njeblug utawa murub.

43. Apa eksperimen geni?

Selehake baterei sing wis kebak ing piranti pemanas kanthi tutup protèktif unik kanggo geni, lan ora ana lebu sing bakal ngliwati tutup protèktif.

Papat, masalah baterei umum lan analisis

44. Sertifikasi apa sing wis lulus produk perusahaan?

Wis lulus sertifikasi sistem mutu ISO9001: 2000 lan sertifikasi sistem perlindungan lingkungan ISO14001: 2004; produk wis entuk sertifikasi CE EU lan sertifikasi UL Amerika Utara, lulus tes perlindungan lingkungan SGS, lan entuk lisensi paten saka Ovonic; ing wektu sing padha, PICC wis disetujoni produk perusahaan ing underwriting Scope donya.

45. Apa iku baterei Siap-Kanggo-Gunakake?

Baterei sing siap digunakake minangka jinis baterei Ni-MH anyar kanthi tingkat retensi daya dhuwur sing diluncurake dening perusahaan. Iki minangka baterei sing tahan panyimpenan kanthi kinerja dual baterei primer lan sekunder lan bisa ngganti baterei primer. Tegese, baterei bisa didaur ulang lan nduweni daya sing luwih dhuwur sawise disimpen ing wektu sing padha karo baterei Ni-MH sekunder biasa.

46. Napa Ready-To-Use (HFR) minangka produk sing cocog kanggo ngganti baterei sing bisa digunakake?

Dibandhingake karo produk sing padha, produk iki nduweni fitur sing luar biasa:

01) Self-discharge luwih cilik;

02) Wektu panyimpenan luwih suwe;

03) Resistance over-discharge;

04) Siklus urip dawa;

05) Utamane nalika voltase baterei luwih murah tinimbang 1.0V, nduweni fungsi pemulihan kapasitas sing apik;

Sing luwih penting, baterei jinis iki nduweni tingkat retensi pangisian daya nganti 75% nalika disimpen ing lingkungan 25 ° C sajrone setaun, mula baterei iki minangka produk sing cocog kanggo ngganti baterei sing bisa digunakake.

47. Apa pancegahan nalika nggunakake baterei?

01) Mangga maca manual baterei kanthi teliti sadurunge digunakake;

02) Kontak listrik lan baterei kudu resik, diusap nganggo kain lembab yen perlu, lan dipasang miturut tandha polaritas sawise garing;

03) Aja nyampur baterei lawas lan anyar, lan macem-macem jinis baterei model sing padha ora bisa digabungake supaya ora ngurangi efisiensi panggunaan;

04) Baterei sing bisa digunakake ora bisa digawe maneh kanthi pemanasan utawa ngisi daya;

05) Aja short-circuit baterei;

06) Aja disassemble lan panas baterei utawa uncalan baterei menyang banyu;

07) Nalika peralatan listrik ora digunakake kanggo dangu, iku kudu mbusak baterei, lan kudu mateni ngalih sawise nggunakake;

08) Aja mbuwang baterei sampah kanthi acak, lan misahake saka sampah liyane supaya ora ngrusak lingkungan;

09) Yen ora ana pengawasan wong diwasa, aja ngidini bocah ngganti baterei. Baterei cilik kudu diselehake ing papan sing ora bisa digayuh bocah;

10) kudu nyimpen baterei ing panggonan sing kelangan lan garing tanpa sinar srengenge langsung.

48. Apa bedane antarane macem-macem baterei sing bisa diisi ulang standar?

Saiki, nikel-kadmium, nikel-logam hidrida, lan baterei sing bisa diisi ulang lithium-ion akeh digunakake ing macem-macem peralatan listrik portabel (kayata komputer notebook, kamera, lan ponsel). Saben baterei sing bisa diisi ulang nduweni sifat kimia sing unik. Bentenane utama antarane baterei nikel-kadmium lan nikel-logam hidrida yaiku kapadhetan energi baterei hidrida nikel-logam relatif dhuwur. Dibandhingake karo baterei saka jinis padha, kapasitas baterei Ni-MH kaping pindho saka baterei Ni-Cd. Iki tegese panggunaan baterei hidrida nikel-logam bisa sacara signifikan ngluwihi wektu kerja peralatan kasebut nalika ora ana bobot tambahan sing ditambahake ing peralatan listrik. Kauntungan liyane saka baterei nikel-metal hydride yaiku nyuda masalah "efek memori" ing baterei kadmium supaya bisa nggunakake baterei hidrida nikel-logam kanthi luwih trep. Baterei Ni-MH luwih ramah lingkungan tinimbang baterei Ni-Cd amarga ora ana unsur logam abot sing beracun ing njero. Li-ion uga cepet dadi sumber daya umum kanggo piranti portabel. Li-ion bisa nyedhiyakake energi sing padha karo baterei Ni-MH nanging bisa nyuda bobot nganti 35%, cocok kanggo peralatan listrik kayata kamera lan laptop. Iku wigati. Li-ion ora duwe "efek memori," Kaluwihan ora ana zat beracun uga minangka faktor penting sing ndadekake sumber daya umum.

Bakal nyuda efisiensi discharge baterei Ni-MH kanthi suhu sing sithik. Umumé, efisiensi pangisian daya bakal saya tambah kanthi kenaikan suhu. Nanging, nalika suhu mundhak ing ndhuwur 45 ° C, kinerja bahan baterei sing bisa diisi ulang ing suhu dhuwur bakal mudhun, lan bakal nyuda umur siklus baterei kanthi signifikan.

49. Apa tingkat discharge baterei? Pira tingkat rilis badai saben jam?

Rate discharge nuduhake hubungan tingkat antarane saiki discharge (A) lan kapasitas dirating (A•h) sak pangobongan. Discharge tarif saben jam nuduhake jam sing dibutuhake kanggo ngeculake kapasitas sing dirating ing arus output tartamtu.

50. Yagene baterei kudu anget nalika njupuk ing mangsa?

Wiwit baterei ing kamera digital wis suhu kurang, kegiatan materi aktif wis suda, kang bisa uga ora nyedhiyani saiki operasi standar kamera, supaya shooting ruangan ing wilayah karo suhu kurang, utamané.

Pay manungsa waé menyang anget kamera utawa baterei.

51. Apa sawetara suhu operasi baterei lithium-ion?

Ngisi daya -10-45 ℃ Discharge -30-55 ℃

52. Apa baterei saka macem-macem kapasitas bisa digabungake?

Yen sampeyan nyampur baterei anyar lan lawas kanthi kapasitas sing beda utawa digunakake bebarengan, bisa uga ana bocor, voltase nol, lan liya-liyane. Sawetara baterei ora kebak lan duwe kapasitas nalika dibuwang. Baterei sing dhuwur ora diisi kanthi lengkap, lan baterei sing kapasitase sithik wis entek. Ing bunder ganas kuwi, baterei wis rusak, lan bocor utawa voltase kurang (nol).

53. Apa iku short circuit external, lan apa impact ing kinerja baterei?

Nyambungake rong ujung njaba baterei menyang konduktor apa wae bakal nyebabake korsleting eksternal. Kursus sing cendhak bisa nyebabake akibat sing abot kanggo macem-macem jinis baterei, kayata suhu elektrolit mundhak, tekanan udara internal mundhak, lsp. Yen tekanan udara ngluwihi voltase tahan tutup baterei, baterei bakal bocor. Kahanan iki ngrusak baterei banget. Yen katup safety gagal, bisa uga njeblug. Mulane, aja short-circuit baterei externally.

54. Apa faktor utama sing mengaruhi umur baterei?

01) Pengisian:

Nalika milih pangisi daya, paling apik nggunakake pangisi daya kanthi piranti mandap pangisian daya sing bener (kayata piranti wektu anti-overcharge, pangisi daya cut-off prabédan voltase negatif (-V), lan piranti induksi anti-overheating) supaya ora nyepetake baterei. urip amarga overcharging. Umumé, ngisi daya alon bisa ndawakake umur layanan baterei luwih apik tinimbang ngisi daya cepet.

02) Discharge:

a. Ambane discharge minangka faktor utama sing mengaruhi umur baterei. Sing luwih dhuwur ambane release, sing luwih cendhek umur baterei. Ing tembung liyane, anggere ambane discharge wis suda, iku bisa Ngartekno ngluwihi umur layanan baterei. Mula, kita kudu ngindhari ngisi baterei kanthi voltase sithik banget.

b. Nalika baterei kosong ing suhu dhuwur, iku bakal shorten urip layanan.

c. Yen peralatan elektronik sing dirancang ora bisa mungkasi kabeh saiki, yen peralatan ditinggalake ora digunakake kanggo dangu tanpa njupuk metu baterei, arus ampas kadhangkala bakal nimbulaké baterei banget migunakaken, nyebabake badai kanggo over-discharge.

d. Nalika nggunakake baterei kanthi kapasitas sing beda, struktur kimia, utawa tingkat pangisian daya sing beda-beda, uga baterei saka macem-macem jinis lawas lan anyar, baterei bakal ngeculake akeh banget lan malah nyebabake ngisi daya polaritas mbalikke.

03) Panyimpenan:

Yen baterei disimpen ing suhu dhuwur kanggo dangu, iku bakal attenuate kegiatan elektroda lan shorten urip layanan.

55. Apa baterei bisa disimpen ing piranti sawise digunakake utawa yen ora digunakake kanggo dangu?

Yen piranti listrik ora digunakake kanggo wektu sing suwe, luwih becik nyopot baterei lan dilebokake ing papan sing garing lan garing. Yen ora, sanajan piranti listrik dipateni, sistem isih bakal nggawe baterei duwe output saiki sing kurang, sing bakal nyepetake umur layanan badai.

56. Apa kahanan sing luwih apik kanggo panyimpenan baterei? Apa aku kudu ngisi baterei kanggo panyimpenan jangka panjang kanthi lengkap?

Miturut standar IEC, kudu nyimpen baterei ing suhu 20 ℃ ± 5 ℃ lan asor (65 ± 20)%. Umumé ngandika, sing luwih dhuwur suhu panyimpenan saka badai, ing ngisor tingkat isih saka kapasitas, lan kosok balene, panggonan paling apik kanggo nyimpen baterei nalika suhu kulkas 0 ℃ -10 ℃, utamané kanggo baterei utami. Sanajan baterei sekunder ilang kapasitas sawise disimpen, bisa dibalekake maneh yen diisi ulang lan dibuwang kaping pirang-pirang.

Ing teori, tansah ana mundhut energi nalika baterei disimpen. Struktur elektrokimia sing ana ing baterei nemtokake manawa kapasitas baterei mesthi ilang, utamane amarga discharge dhewe. Biasane, ukuran self-discharge gegandhengan karo kelarutan bahan elektroda positif ing elektrolit lan kahanan kang ora tetep (bisa diakses kanggo poto-decompose) sawise digawe panas. Baterei sing bisa diisi ulang luwih dhuwur tinimbang baterei primer.

Yen sampeyan pengin nyimpen baterei kanggo dangu, iku paling apik kanggo nyelehake ing lingkungan garing lan kurang-suhu lan tetep daya baterei isih ing babagan 40%. Mesthi, iku paling apik kanggo njupuk metu baterei sapisan sasi kanggo mesthekake kondisi panyimpenan banget saka badai, nanging ora kanggo rampung saluran baterei lan ngrusak baterei.

57. Apa baterei standar?

Baterei sing ditetepake sacara internasional minangka standar kanggo ngukur potensial (potensial). Iki ditemokake dening insinyur listrik Amerika E. Weston ing taun 1892, mula uga diarani baterei Weston.

Elektroda positif saka baterei standar yaiku elektroda merkuri sulfat, elektroda negatif yaiku logam amalgam kadmium (ngemot 10% utawa 12.5%). kadmium), lan elektrolit iku asam, larutan kadmium sulfat jenuh, yaiku larutan kadmium sulfat jenuh lan larutan berair merkuri sulfat.

58. Apa alesan bisa kanggo voltase nul utawa voltase kurang saka baterei siji?

01) sirkuit cendhak njaba utawa overcharge utawa mbalikke daya baterei (dipeksa over-discharge);

02) Baterei terus-terusan overcharged dening dhuwur-tingkat lan dhuwur-saiki, kang nimbulaké inti baterei kanggo nggedhekake, lan elektroda positif lan negatif langsung hubungi lan short-circuited;

03) Baterei short-circuited utawa rada short-circuited. Contone, panggonan seko sing ora bener saka kutub positif lan negatif nyebabake potongan kutub ngubungi sirkuit cendhak, kontak elektroda positif, lsp.

59. Apa sing bisa nimbulaké voltase nul utawa voltase kurang saka baterei?

01) Apa baterei siji duwe tegangan nul;

02) Plug short-circuited utawa pedhot, lan sambungan kanggo plug ora apik;

03) Desoldering lan welding virtual saka kabel timbal lan baterei;

04) Sambungan internal baterei ora bener, lan lembar sambungan lan baterei bocor, disolder, lan unsoldered, etc.;

05) Komponen elektronik ing njero baterei ora nyambung lan rusak.

60. Apa cara kontrol kanggo nyegah overcharging baterei?

Kanggo nyegah baterei saka overcharged, iku perlu kanggo ngontrol endpoint daya. Nalika baterei wis rampung, bakal ana sawetara informasi unik sing bisa digunakake kanggo ngadili apa daya wis tekan titik pungkasan. Umumé, ana enem cara ing ngisor iki kanggo nyegah baterei saka overcharged:

01) Kontrol voltase puncak: Nemtokake pungkasan ngisi daya kanthi ndeteksi voltase puncak baterei;

02) kontrol dT / DT: Nemtokake pungkasan ngisi daya kanthi ndeteksi tingkat owah-owahan suhu puncak baterei;

03) △T kontrol: Nalika baterei wis kebak, prabédan antarane suhu lan suhu sekitar bakal tekan maksimum;

04) -△V kontrol: Nalika baterei wis kebak lan tekan voltase puncak, voltase bakal drop dening nilai tartamtu;

05) Kontrol wektu: ngontrol titik pungkasan ngisi daya kanthi nyetel wektu pangisian daya tartamtu, umume nyetel wektu sing dibutuhake kanggo ngisi 130% saka kapasitas nominal kanggo nangani;

61. Apa sebabe baterei utawa baterei ora bisa diisi daya?

01) baterei Zero-voltase utawa baterei nol-voltase ing Pack baterei;

02) Pack baterei wis pedhot, komponen elektronik internal lan sirkuit pangayoman ora normal;

03) Peralatan pangisi daya rusak, lan ora ana arus output;

04) Faktor eksternal nyebabake efisiensi pangisian daya dadi sithik (kayata suhu sing sithik banget utawa dhuwur banget).

62. Apa sebabe ora bisa ngeculake baterei lan paket baterei?

01) Urip baterei bakal suda sawise panyimpenan lan panggunaan;

02) Ngisi daya ora cukup utawa ora ngisi daya;

03) Suhu sekitar kurang banget;

04) Efisiensi discharge kurang. Contone, nalika arus gedhe dibuwang, baterei biasa ora bisa ngeculake listrik amarga kecepatan difusi zat internal ora bisa ngimbangi kacepetan reaksi, nyebabake penurunan tegangan sing cetha.

63. Apa alasan sing bisa nyebabake wektu ngeculake baterei lan paket baterei?

01) Baterei ora kebak, kayata wektu pangisi daya ora cukup, efisiensi pangisi daya kurang, lsp;

02) Saiki discharge gedhe banget nyuda efisiensi discharge lan nyepetake wektu discharge;

03) Nalika baterei kosong, suhu sekitar kurang, lan efisiensi discharge mudhun;

64. Apa iku overcharging, lan carane mengaruhi kinerja baterei?

Overcharge nuduhake prilaku baterei sing diisi kanthi kebak sawise proses ngisi daya tartamtu banjur terus diisi. Overcharge baterei Ni-MH ngasilake reaksi ing ngisor iki:

Elektroda positif: 4OH--4e → 2H2O + O2↑;①

Elektroda negatif: 2H2 + O2 → 2H2O ②

Amarga kapasitas elektroda negatif luwih dhuwur tinimbang kapasitas elektroda positif ing desain, oksigen sing diasilake dening elektroda positif digabungake karo hidrogen sing diasilake dening elektroda negatif liwat kertas pemisah. Mulane, meksa internal baterei ora bakal nambah Ngartekno ing kahanan normal, nanging yen daya saiki gedhe banget, Utawa yen wektu daya dawa banget, oksigen kui kasep kanggo migunakaken, kang bisa nimbulaké meksa internal kanggo mundhak, deformasi baterei, bocor cairan, lan fenomena sing ora dikarepake. Ing wektu sing padha, bakal nyuda kinerja listrik kanthi signifikan.

65. Apa over-discharge, lan carane mengaruhi kinerja baterei?

Sawise baterei wis ngeculake daya sing disimpen ing njero, sawise voltase tekan nilai tartamtu, discharge terus bakal nyebabake over-discharge. Tegangan cut-off discharge biasane ditemtokake miturut arus discharge. Jeblugan 0.2C-2C umume disetel dadi 1.0V / cabang, 3C utawa luwih, kayata 5C, utawa discharge 10C disetel dadi 0.8V / potongan. Baterei sing over-discharge bisa nyebabake akibat sing mbebayani kanggo baterei, utamane over-discharge arus dhuwur utawa over-discharge bola-bali, sing bakal nyebabake baterei. Umumé, over-discharge bakal nambah voltase internal baterei lan bahan aktif positif lan negatif. Reversibility wis numpes, malah yen wis kebak, sebagian bisa mulihake, lan kapasitas bakal Ngartekno attenuated.

66. Apa alasan utama kanggo ekspansi baterei sing bisa diisi ulang?

01) Sirkuit proteksi baterei sing ora apik;

02) Sel baterei ngembang tanpa fungsi proteksi;

03) Kinerja pangisi daya kurang, lan arus pangisi daya gedhe banget, nyebabake baterei abuh;

04) Baterei terus-terusan overcharged kanthi tingkat dhuwur lan saiki dhuwur;

05) Baterei dipeksa over-discharge;

06) Masalah desain baterei.

67. Apa bledosan baterei? Kepiye cara nyegah bledosan baterei?

Materi padhet ing bagean apa wae baterei dibuwang kanthi cepet lan didorong menyang jarak luwih saka 25cm saka badai, sing diarani bledosan. Cara pencegahan umum yaiku:

01) Aja ngisi daya utawa short circuit;

02) Gunakake peralatan sing luwih apik kanggo ngisi daya;

03) Bolongan ventilasi baterei kudu tansah diblokir;

04) Pay manungsa waé kanggo boros panas nalika nggunakake baterei;

05) Dilarang nyampur macem-macem jinis, baterei anyar lan lawas.

68. Apa jinis komponen proteksi baterei lan kaluwihan lan kekurangane?

Tabel ing ngisor iki minangka perbandingan kinerja sawetara komponen proteksi baterei standar:

NAMEMATERI UTAMAEFEKkauntunganKECEKATAN
Ngalih termalPTCPerlindhungan saiki dhuwur saka paket batereiCepet ngrasakake owah-owahan saiki lan suhu ing sirkuit, yen suhu dhuwur banget utawa saiki dhuwur banget, suhu bimetal ing saklar bisa tekan nilai dirating tombol, lan logam bakal trip, kang bisa nglindhungi. baterei lan piranti listrik.Lembaran logam bisa uga ora ngreset sawise tripping, nyebabake voltase baterei ora bisa digunakake.
Pelindung arus luwihPTCPaket baterei proteksi arus luwihNalika suhu mundhak, resistance piranti iki mundhak linearly. Nalika saiki utawa suhu munggah menyang nilai tartamtu, Nilai resistance ngganti dumadakan (munggah) supaya owah-owahan anyar kanggo tingkat mA. Nalika suhu mudhun, bakal bali menyang normal. Bisa digunakake minangka bagean sambungan baterei kanggo senar menyang paket baterei.Rega sing luwih dhuwur
sekringSensing sirkuit saiki lan suhuNalika arus ing sirkuit ngluwihi nilai dirating utawa suhu baterei mundhak menyang nilai tartamtu, sekring jotosan kanggo medhot sirkuit kanggo nglindhungi Pack baterei lan Perkakas listrik saka karusakan.Sawise sekring diunekake, iku ora bisa dibalèkaké lan kudu diganti ing wektu, kang troublesome.

69. Apa iku baterei portabel?

Portable, tegese gampang digawa lan gampang digunakake. Baterei portabel utamane digunakake kanggo nyedhiyakake daya menyang piranti seluler tanpa kabel. Baterei sing luwih gedhe (contone, 4 kg utawa luwih) dudu baterei portabel. Baterei portabel sing khas saiki kira-kira sawetara atus gram.

Kulawarga baterei portabel kalebu baterei primer lan baterei sing bisa diisi ulang (baterei sekunder). Baterei tombol kalebu klompok tartamtu.

70. Apa karakteristik baterei portabel sing bisa diisi ulang?

Saben baterei minangka konverter energi. Bisa langsung ngowahi energi kimia sing disimpen dadi energi listrik. Kanggo baterei sing bisa diisi ulang, proses iki bisa diterangake kaya ing ngisor iki:

  • Konversi daya listrik dadi energi kimia sajrone proses ngisi daya → 
  • Transformasi energi kimia dadi energi listrik sajrone proses discharge → 
  • Owah-owahan daya listrik dadi energi kimia sajrone proses ngisi daya

Bisa siklus baterei sekunder luwih saka 1,000 kaping kanthi cara iki.

Ana baterei portabel sing bisa diisi ulang ing macem-macem jinis elektrokimia, jinis timbal-asam (2V / potongan), jinis nikel-kadmium (1.2V / potongan), jinis nikel-hidrogen (1.2V / esai), baterei lithium-ion (3.6V / potongan). potongan)); fitur khas saka jinis iki saka baterei iku padha duwe voltase discharge relatif pancet (plateau voltase sak discharge), lan voltase bosok cepet ing awal lan mburi release.

71. Apa pangisi daya bisa digunakake kanggo baterei portabel sing bisa diisi ulang?

Ora, amarga pangisi daya apa wae mung cocog karo proses pangisian daya tartamtu lan mung bisa dibandhingake karo metode elektrokimia tartamtu, kayata baterei lithium-ion, asam timbal utawa Ni-MH. Dheweke ora mung duwe karakteristik voltase sing beda nanging uga mode pangisi daya sing beda. Mung pangisi daya cepet sing dikembangake khusus bisa nggawe baterei Ni-MH entuk efek pangisi daya sing paling cocog. Pangisi daya alon bisa digunakake yen perlu, nanging mbutuhake wektu luwih akeh. Sampeyan kudu nyatet sing sanajan sawetara pangisi daya duwe label qualified, sampeyan kudu ati-ati nalika nggunakake minangka pangisi daya kanggo baterei ing sistem elektrokimia beda. Label sing cocog mung nuduhake manawa piranti kasebut tundhuk karo standar elektrokimia Eropa utawa standar nasional liyane. Label iki ora menehi katrangan babagan jinis baterei sing cocog. Ora bisa ngisi baterei Ni-MH kanthi pangisi daya sing murah. Asil sing marem bakal dipikolehi, lan ana bebaya. Iki uga kudu digatekake kanggo jinis pangisi daya baterei liyane.

72. Apa baterei portabel 1.2V sing bisa diisi ulang bisa ngganti baterei mangan alkalin 1.5V?

Range voltase baterei mangan alkali sajrone discharge yaiku antarane 1.5V lan 0.9V, dene voltase konstan baterei sing bisa diisi ulang yaiku 1.2V / cabang nalika dibuwang. Tegangan iki kira-kira padha karo voltase rata-rata baterei mangan alkalin. Mulane, baterei sing bisa diisi ulang digunakake tinimbang mangan alkalin. Baterei bisa ditindakake, lan kosok balene.

73. Apa kaluwihan lan kekurangan baterei sing bisa diisi ulang?

Kauntungan saka baterei sing bisa diisi ulang yaiku umur layanan sing dawa. Malah yen padha luwih larang saka baterei utami, padha banget ekonomi saka titik tampilan nggunakake long-term. Kapasitas mbukak baterei sing bisa diisi ulang luwih dhuwur tinimbang baterei sing paling utama. Nanging, voltase discharge saka baterei sekunder biasa tetep, lan angel kanggo prédhiksi nalika discharge bakal mungkasi supaya bakal nimbulaké inconveniences tartamtu sak nggunakake. Nanging, baterei lithium-ion bisa nyedhiyakake peralatan kamera kanthi wektu panggunaan sing luwih suwe, kapasitas muatan sing dhuwur, kapadhetan energi sing dhuwur, lan penurunan voltase discharge dadi lemah kanthi ambane discharge.

Baterei sekunder biasa duwe tingkat self-discharge sing dhuwur, cocok kanggo aplikasi discharge saiki dhuwur kayata kamera digital, dolanan, piranti listrik, lampu darurat, lan liya-liyane. music doorbells, etc. Panggonan sing ora cocok kanggo long-term nggunakake intermiten, kayata senter. Saiki, baterei sing cocog yaiku baterei lithium, sing meh kabeh kaluwihan saka badai, lan tingkat discharge dhewe sithik. Kerugian mung yaiku syarat ngisi daya lan mbuwang banget ketat, njamin urip.

74. Apa kaluwihan saka baterei NiMH? Apa keuntungan saka baterei lithium-ion?

Kaluwihan saka baterei NiMH yaiku:

01) biaya murah;

02) Kinerja pangisian daya cepet sing apik;

03) Siklus urip dawa;

04) Ora ana efek memori;

05) ora ana polusi, baterei ijo;

06) Wide suhu sawetara;

07) Kinerja safety apik.

Kaluwihan baterei lithium-ion yaiku:

01) Kapadhetan energi dhuwur;

02) Tegangan kerja sing dhuwur;

03) Ora ana efek memori;

04) Siklus urip dawa;

05) ora ana polusi;

06) entheng;

07) Cilik dhewe discharge.

75. Apa gunane batere fosfat wesi lithium?

Arah aplikasi utama baterei lithium wesi fosfat yaiku baterei daya, lan kaluwihan utamane dibayangke ing aspek ing ngisor iki:

01) Urip super dawa;

02) Aman kanggo nggunakake;

03) Ngisi daya cepet lan ngeculake kanthi arus gedhe;

04) Resistance suhu dhuwur;

05) Kapasitas gedhe;

06) Ora ana efek memori;

07) Ukuran cilik lan entheng;

08) Ijo lan perlindungan lingkungan.

76. Apa gunane baterei lithium polymer?

01) Ora ana masalah bocor baterei. Baterei ora ngemot elektrolit cair lan nggunakake barang padhet koloid;

02) Baterei tipis bisa digawe: Kanthi kapasitas 3.6V lan 400mAh, kekandelan bisa tipis kaya 0.5mm;

03) Baterei bisa dirancang ing macem-macem wujud;

04) Baterei bisa ditekuk lan cacat: baterei polimer bisa ditekuk nganti 900;

05) Bisa digawe dadi siji baterei voltase dhuwur: baterei elektrolit Cairan mung bisa disambungake ing seri kanggo njupuk dhuwur-voltase, baterei Polymer;

06) Amarga ora ana cairan, bisa dadi kombinasi multi-lapisan ing partikel siji kanggo entuk tegangan dhuwur;

07) Kapasitas bakal kaping pindho luwih dhuwur tinimbang baterei lithium-ion kanthi ukuran sing padha.

77. Apa prinsip pangisi daya? Apa jinis utama?

Pangisi daya minangka piranti konverter statis sing nggunakake piranti semikonduktor elektronik daya kanggo ngowahi arus bolak-balik kanthi tegangan lan frekuensi konstan dadi arus langsung. Ana akeh pangisi daya, kayata pangisi daya baterei asam timbal, tes baterei asam timbal sing disegel tutup, pemantauan, pangisi daya baterei nikel-kadmium, pangisi daya baterei nikel-hidrogen, lan pangisi daya baterei baterei lithium-ion, pangisi daya baterei lithium-ion. kanggo piranti elektronik portabel, sirkuit perlindungan baterei Lithium-ion pangisi daya multi-fungsi, pangisi daya baterei kendaraan listrik, lsp.

Lima, jinis baterei lan area aplikasi

78. Carane nggolongake baterei?

Baterei kimia:

Baterei utama-baterei garing karbon-seng, baterei alkalin-mangan, baterei litium, baterei aktivasi, baterei seng-merkuri, baterei kadmium-merkuri, baterei seng-udara, baterei seng- Perak, lan baterei elektrolit padat (baterei perak-iodine) , lsp.

Baterei sekunder-baterei timbal, baterei Ni-Cd, baterei Ni-MH, Baterai li-ion, baterei sodium-sulfur, lsp.

Baterei liyane-baterei sel bahan bakar, baterei udhara, baterei tipis, baterei entheng, baterei nano, lsp.

Baterei fisik:-sel surya (sel surya)

79. Apa baterei sing bakal ndominasi pasar baterei?

Minangka kamera, telpon seluler, telpon tanpa kabel, komputer notebook, lan piranti multimedia liyane karo gambar utawa swara manggoni posisi sing luwih kritis ing peralatan rumah tangga, dibandhingake karo baterei utami, baterei secondary uga digunakake akeh ing lapangan iki. Baterei sing bisa diisi ulang sekunder bakal dikembangake kanthi ukuran cilik, entheng, kapasitas dhuwur, lan intelijen.

80. Apa baterei sekunder cerdas?

Chip dipasang ing baterei cerdas, sing nyedhiyakake daya kanggo piranti lan ngontrol fungsi utamane. Baterei jinis iki uga bisa nampilake kapasitas ampas, jumlah siklus sing wis digawe, lan suhu. Nanging, ora ana baterei sing cerdas ing pasar. Bakal manggoni posisi pasar sing signifikan ing mangsa ngarep, utamane ing camcorder, telpon tanpa kabel, ponsel, lan komputer notebook.

81. Apa iku baterei kertas?

Baterei kertas minangka jinis baterei anyar; komponen sawijining uga kalebu elektroda, elektrolit, lan separator. Khusus, jinis baterei kertas anyar iki kasusun saka kertas selulosa sing ditanem karo elektroda lan elektrolit, lan kertas selulosa minangka pemisah. Elektroda yaiku nanotube karbon sing ditambahake ing selulosa lan lithium metalik sing ditutupi ing film sing digawe saka selulosa, lan elektrolit kasebut minangka larutan lithium hexafluorophosphate. Baterei iki bisa dilipat lan mung kandel kaya kertas. Peneliti percaya yen amarga akeh sifat baterei kertas iki, bakal dadi piranti panyimpenan energi anyar.

82. Apa sel fotovoltaik?

Photocell minangka unsur semikonduktor sing ngasilake gaya elektromotif ing iradiasi cahya. Ana akeh jinis sel fotovoltaik, kayata sel fotovoltaik selenium, sel fotovoltaik silikon, sel fotovoltaik thallium, lan sel fotovoltaik sulfida perak. Utamane digunakake ing instrumentasi, telemetri otomatis, lan remot kontrol. Sawetara sel fotovoltaik bisa langsung ngowahi energi surya dadi energi listrik. Sel fotovoltaik iki uga disebut sel surya.

83. Apa iku sel surya? Apa kaluwihan sel surya?

Sèl surya minangka piranti sing ngowahi energi cahya (utamané sinar matahari) dadi energi listrik. Prinsip kasebut yaiku efek fotovoltaik; iku, lapangan listrik dibangun ing prapatan PN misahake operator foto-kui kanggo loro-lorone saka prapatan kanggo generate voltase photovoltaic lan nyambung menyang sirkuit external kanggo nggawe output daya. Kekuwatan sel surya ana hubungane karo intensitas cahya - luwih kuat ing wayah esuk, luwih kuat output daya.

Sistem tata surya gampang dipasang, gampang digedhekake, dibongkar, lan duwe kaluwihan liyane. Ing wektu sing padha, panggunaan energi surya uga ekonomi banget, lan ora ana konsumsi energi sajrone operasi kasebut. Kajaba iku, sistem iki tahan kanggo abrasion mekanik; tata surya mbutuhake sel surya sing dipercaya kanggo nampa lan nyimpen energi solar. Sel surya umum duwe kaluwihan ing ngisor iki:

01) Kapasitas panyerepan daya dhuwur;

02) Siklus urip dawa;

03) Kinerja sing bisa diisi ulang sing apik;

04) Ora ana pangopènan sing dibutuhake.

84. Apa sel bahan bakar? Carane klasifikasi?

Sel bahan bakar minangka sistem elektrokimia sing langsung ngowahi energi kimia dadi energi listrik.

Cara klasifikasi sing paling umum adhedhasar jinis elektrolit. Adhedhasar iki, sel bahan bakar bisa dipérang dadi sel bahan bakar alkalin. Umumé, kalium hidroksida minangka elektrolit; sel bahan bakar jinis asam fosfat, sing nggunakake asam fosfat pekat minangka elektrolit; sel bahan bakar membran exchange proton, Gunakake perfluorinated utawa sebagian fluorinated asam sulfonat jinis membran exchange proton minangka elektrolit; sel bahan bakar jinis karbonat molten, nggunakake molten lithium-potassium carbonate utawa lithium-sodium karbonat minangka elektrolit; sel bahan bakar oksida ngalangi, Gunakake oksida stabil minangka konduktor ion oksigen, kayata membran zirconia yttria-stabil minangka elektrolit. Kadhangkala baterei diklasifikasikake miturut suhu baterei, lan dipérang dadi sel bahan bakar suhu rendah (suhu kerja ing ngisor 100 ℃), kalebu sel bahan bakar alkalin lan sel bahan bakar membran pertukaran proton; sel bahan bakar suhu medium (suhu kerja ing 100-300 ℃), kalebu sel bahan bakar alkalin jinis Bacon lan sel bahan bakar jinis asam fosfat; sel bahan bakar suhu dhuwur (suhu operasi ing 600-1000 ℃), kalebu sel bahan bakar karbonat molten lan sel bahan bakar oksida padhet.

85. Yagene sel bahan bakar nduweni potensi pangembangan sing apik banget?

Ing dekade utawa rong dekade kepungkur, Amerika Serikat wis menehi perhatian khusus marang pangembangan sel bahan bakar. Ing kontras, Jepang wis sregep nindakake pembangunan teknologi adhedhasar introduksi saka teknologi Amérika. Sel bahan bakar wis narik kawigaten sawetara negara maju utamane amarga nduweni kaluwihan ing ngisor iki:

01) Efisiensi dhuwur. Amarga energi kimia bahan bakar langsung diowahi dadi energi listrik, tanpa konversi energi termal ing tengah, efisiensi konversi ora diwatesi dening siklus Carnot termodinamika; amarga ora ana konversi energi mechanical, bisa supaya mundhut transmisi otomatis, lan efficiency konversi ora gumantung ing ukuran generasi daya Lan owah-owahan, supaya sel bahan bakar wis efficiency konversi luwih;

02) Kurang swara lan kurang polusi. Nalika ngowahi energi kimia dadi energi listrik, sel bahan bakar ora duwe bagean obah mekanik, nanging sistem kontrol duwe sawetara fitur cilik, saengga ora ana gangguan. Kajaba iku, sel bahan bakar uga sumber energi kurang polusi. Njupuk sel bahan bakar asam fosfat minangka conto; oksida belerang lan nitrida sing dipancarake iku rong ordo magnitudo luwih murah tinimbang standar sing ditetepake dening Amerika Serikat;

03) Daya adaptasi sing kuwat. Sel bahan bakar bisa nggunakake macem-macem bahan bakar sing ngandhut hidrogen, kayata metana, metanol, etanol, biogas, gas petroleum, gas alam, lan gas sintetik. Oksidator yaiku hawa sing ora bisa entek lan ora bisa entek. Bisa nggawe sel bahan bakar dadi komponen standar kanthi daya tartamtu (kayata 40 kilowatt), dirakit dadi macem-macem kekuatan lan jinis miturut kabutuhan pangguna, lan dipasang ing papan sing paling trep. Yen perlu, bisa uga diadegake minangka stasiun listrik gedhe lan digunakake bebarengan karo sistem pasokan listrik konvensional, sing bakal mbantu ngatur beban listrik;

04) wektu construction cendhak lan gampang pangopènan. Sawise produksi sel bahan bakar industri, bisa terus-terusan ngasilake macem-macem komponen standar piranti pembangkit listrik ing pabrik. Iku gampang kanggo transportasi lan bisa nglumpuk ing situs ing stasiun daya. Ana sing ngira yen pangopènan sel bahan bakar asam fosfat 40 kilowatt mung 25% saka generator diesel kanthi daya sing padha.

Amarga sel bahan bakar duwe akeh kaluwihan, Amerika Serikat lan Jepang nggatekake pembangunane.

86. Apa baterei nano?

Nano yaiku 10-9 meter, lan baterei nano yaiku baterei sing digawe saka bahan nano (kayata nano-MnO2, LiMn2O4, Ni(OH)2, lsp.). Nanomaterials nduweni struktur mikro unik lan sifat fisik lan kimia (kayata efek ukuran kuantum, efek permukaan, efek kuantum terowongan, lsp.). Saiki, baterei nano sing wis diwasa ing omah yaiku baterei serat karbon sing diaktifake nano. Utamane digunakake ing kendaraan listrik, motor listrik, lan moped listrik. Baterei jinis iki bisa diisi ulang kanggo 1,000 siklus lan digunakake terus-terusan nganti sepuluh taun. Mung butuh udakara 20 menit kanggo ngisi saben wektu, lelungan dalan sing rata 400km, lan bobote 128kg, sing wis ngluwihi tingkat mobil baterei ing Amerika Serikat, Jepang, lan negara liya. Baterei hidrida nikel-logam mbutuhake udakara 6-8 jam kanggo ngisi daya, lan dalan sing rata bisa tempuh 300km.

87. Apa baterei lithium-ion plastik?

Saiki, baterei lithium-ion plastik nuduhake panggunaan polimer konduktor ion minangka elektrolit. Polimer iki bisa dadi garing utawa koloid.

88. Peralatan apa sing paling apik digunakake kanggo baterei sing bisa diisi ulang?

Baterei sing bisa diisi ulang utamane cocog kanggo peralatan listrik sing mbutuhake pasokan energi sing relatif dhuwur utawa peralatan sing mbutuhake discharge saiki sing cukup gedhe, kayata pemain portabel tunggal, pemain CD, radio cilik, game elektronik, dolanan listrik, peralatan rumah tangga, kamera profesional, telpon seluler, telpon tanpa kabel, komputer notebook lan piranti liyane sing mbutuhake energi sing luwih dhuwur. Luwih becik ora nggunakake baterei sing bisa diisi ulang kanggo peralatan sing ora umum digunakake amarga baterei sing bisa diisi maneh relatif gedhe. Nanging, yen piranti kudu dibuwang kanthi arus sing dhuwur, kudu nggunakake baterei sing bisa diisi ulang. Umume, pangguna kudu milih peralatan sing cocog miturut pandhuan sing diwenehake dening pabrikan. Baterei.

89. Apa voltase lan area aplikasi saka macem-macem jinis baterei?

MODEL BATERAIVOLTAGEGUNAKAN LAMPU
SLI (mesin)6V utawa luwihMobil, kendaraan komersial, motor, lsp.
baterei lithium6VKamera lsp.
Baterai Tombol Lithium Mangan3VKalkulator saku, jam tangan, piranti remot kontrol, lsp.
Baterei Tombol Oksigen Perak1.55VJam tangan, jam cilik, lsp.
Baterai bulat mangan alkalin1.5VPeralatan video portabel, kamera, konsol game, lsp.
Baterai tombol mangan alkalin1.5VKalkulator saku, peralatan listrik, lsp.
Baterei Bulat Zinc Carbon1.5VWeker, lampu sumunar, dolanan, lsp.
Baterei tombol udhara seng1.4VAlat pangrungu, lsp.
Baterei tombol MnO21.35VAlat pangrungu, kamera, lsp.
Baterei nikel-kadmium1.2VPiranti listrik, kamera portabel, ponsel, telpon tanpa kabel, dolanan listrik, lampu darurat, sepedha listrik, lsp.
Baterai NiMH1.2VPonsel, telpon tanpa kabel, kamera portabel, notebook, lampu darurat, peralatan rumah tangga, lsp.
Baterai Lithium Ion3.6VPonsel, komputer notebook, lsp.

90. Apa jinis baterei sing bisa diisi ulang? Apa peralatan sing cocog kanggo saben?

Tipe BATERIFiturPERALATAN APLIKASI
Baterei bunder Ni-MHKapasitas dhuwur, ramah lingkungan (tanpa merkuri, timbal, kadmium), proteksi overchargePeralatan audio, perekam video, ponsel, telpon tanpa kabel, lampu darurat, komputer notebook
Baterai prismatik Ni-MHKapasitas dhuwur, perlindungan lingkungan, proteksi overchargePeralatan audio, perekam video, ponsel, telpon tanpa kabel, lampu darurat, laptop
Baterei tombol Ni-MHKapasitas dhuwur, perlindungan lingkungan, proteksi overchargeTelpon seluler, telpon tanpa kabel
Baterei bunder nikel-kadmiumKapasitas beban dhuwurPeralatan audio, piranti listrik
Baterei tombol nikel-kadmiumKapasitas beban dhuwurTelpon tanpa kabel, memori
Baterai Lithium IonKapasitas beban dhuwur, Kapadhetan energi dhuwurPonsel, laptop, perekam video
Baterai timah-asamrega murah, Processing trep, urip kurang, bobot abotKapal, mobil, lampu penambang, lsp.

91. Apa jinis baterei sing digunakake ing lampu darurat?

01) baterei Ni-MH disegel;

02) baterei timbal-asam tutup luwes;

03) Jinis baterei liyane uga bisa digunakake yen cocog karo standar safety lan kinerja standar IEC 60598 (2000) (bagean lampu darurat) (bagean lampu darurat).

92. Suwene umur layanan baterei sing bisa diisi ulang digunakake ing telpon tanpa kabel?

Ing panggunaan biasa, umur layanan 2-3 taun utawa luwih. Yen ana kahanan ing ngisor iki, baterei kudu diganti:

01) Sawise ngisi daya, wektu ngobrol luwih cendhek tinimbang sepisan;

02) Sinyal telpon ora cukup cetha, efek panrima banget samar, lan swara banter;

03) Jarak antarane telpon tanpa kabel lan pangkalan kudu nyedhaki; yaiku, jangkoan panggunaan telpon tanpa kabel saya suwe saya sempit.

93. Kang bisa nggunakake jinis baterei kanggo piranti remot kontrol?

Iku mung bisa nggunakake remot kontrol kanthi mesthekake yen baterei ing posisi tetep. Macem-macem jinis baterei seng-karbon bisa digunakake ing piranti remot kontrol liyane. Pandhuan standar IEC bisa ngenali. Baterei sing umum digunakake yaiku AAA, AA, lan baterei gedhe 9V. Iku uga pilihan sing luwih apik kanggo nggunakake baterei alkalin. Baterei jinis iki bisa nyedhiyakake kaping pindho wektu kerja baterei seng-karbon. Padha uga bisa dikenali dening standar IEC (LR03, LR6, 6LR61). Nanging, amarga piranti remot kontrol mung mbutuhake arus cilik, baterei seng-karbon ekonomis kanggo nggunakake.

Bisa uga nggunakake baterei sekunder sing bisa diisi ulang ing prinsip, nanging digunakake ing piranti remot kontrol. Amarga tingkat self-discharge dhuwur saka baterei sekunder kudu diisi ulang, mula baterei jinis iki ora praktis.

94. Apa jinis produk baterei sing ana? Wilayah aplikasi sing cocog kanggo?

Area aplikasi baterei NiMH kalebu nanging ora winates ing:

Sepeda listrik, telpon tanpa kabel, dolanan listrik, alat listrik, lampu darurat, peralatan rumah tangga, instrumen, lampu penambang, walkie-talkie.

Wilayah aplikasi baterei lithium-ion kalebu nanging ora winates ing:

Sepeda listrik, mobil dolanan remot kontrol, ponsel, komputer notebook, macem-macem piranti seluler, pemain disk cilik, kamera video cilik, kamera digital, walkie-talkie.

Enem, baterei, lan lingkungan

95. Apa impact baterei ing lingkungan?

Meh kabeh baterei saiki ora ngemot merkuri, nanging logam abot isih dadi bagean penting saka baterei merkuri, baterei nikel-kadmium sing bisa diisi ulang, lan baterei asam timbal. Yen salah ditangani lan akeh, logam abot iki bakal ngrusak lingkungan. Saiki, ana agensi khusus ing donya kanggo daur ulang oksida mangan, nikel-kadmium, lan baterei asam timbal, contone, organisasi nirlaba perusahaan RBRC.

96. Apa pengaruh suhu sekitar ing kinerja baterei?

Ing antarane kabeh faktor lingkungan, suhu nduweni pengaruh sing paling signifikan ing kinerja pangisian daya lan discharge baterei. Reaksi elektrokimia ing antarmuka elektroda / elektrolit ana gandhengane karo suhu sekitar, lan antarmuka elektroda / elektrolit dianggep minangka jantung baterei. Yen suhu mudhun, tingkat reaksi elektroda uga mudhun. Yen voltase baterei tetep konstan lan arus discharge mudhun, output daya baterei uga bakal mudhun. Yen suhu mundhak, kosok balene; daya output baterei bakal nambah. Suhu uga mengaruhi kacepetan transfer elektrolit. Peningkatan suhu bakal nyepetake transmisi, penurunan suhu bakal nyuda informasi, lan kinerja baterei lan discharge uga bakal kena pengaruh. Nanging, yen suhu dhuwur banget, ngluwihi 45 ° C, bakal ngrusak keseimbangan kimia ing baterei lan nyebabake reaksi samping.

97. Apa iku baterei ijo?

Baterei perlindungan lingkungan ijo nuduhake jinis udan es kanthi kinerja dhuwur, tanpa polusi sing wis digunakake ing taun-taun pungkasan utawa lagi diteliti lan dikembangake. Saiki, baterei nikel hidrida logam, baterei lithium-ion, baterei primer seng-mangan alkali tanpa merkuri, baterei sing bisa diisi ulang sing wis akeh digunakake, lan baterei plastik litium utawa lithium-ion lan sel bahan bakar sing lagi diteliti lan dikembangake. kategori iki. Siji kategori. Kajaba iku, sel surya (uga dikenal minangka pembangkit listrik fotovoltaik) sing wis akeh digunakake lan nggunakake energi solar kanggo konversi fotolistrik uga bisa dilebokake ing kategori iki.

Technology Co., Ltd. wis setya riset lan nyedhiyakake baterei sing ramah lingkungan (Ni-MH, Li-ion). Produk kita nyukupi syarat standar ROTHS saka bahan baterei internal (elektroda positif lan negatif) nganti bahan kemasan eksternal.

98. Apa "baterei ijo" sing saiki digunakake lan diteliti?

Baterei ijo lan ramah lingkungan jinis anyar nuduhake jinis kinerja dhuwur. Baterei non-polusi iki wis digunakake utawa dikembangake ing taun-taun pungkasan. Saiki, baterei lithium-ion, baterei nikel hidrida logam, lan baterei seng-mangan alkali bebas merkuri wis akeh digunakake, uga baterei plastik lithium-ion, baterei pembakaran, lan superkapasitor panyimpenan energi elektrokimia sing dikembangake kabeh. jinis anyar-kategori baterei ijo. Kajaba iku, sel surya sing nggunakake energi surya kanggo konversi fotolistrik wis akeh digunakake.

99. Ing endi bebaya utama baterei bekas?

Baterei sampah sing mbebayani kanggo kesehatan manungsa lan lingkungan ekologis lan kadhaptar ing dhaptar kontrol sampah mbebayani utamane kalebu baterei sing ngemot merkuri, utamane baterei merkuri oksida; baterei timbal-asam: baterei sing ngemot kadmium, khusus baterei nikel-kadmium. Amarga sampah-sampah batre, batre iki bakal ngregedi lemah, banyu lan ngrusak kesehatan manungsa kanthi mangan sayuran, iwak, lan panganan liyane.

100. Kepriye carane batre sampah bisa ngrusak lingkungan?

Bahan konstituen saka baterei kasebut disegel ing jero kasus baterei nalika digunakake lan ora bakal mengaruhi lingkungan. Nanging, sawise nyandhang mechanical long-term lan karat, logam abot lan asam, lan alkalis nang bocor metu, lumebu ing lemah utawa sumber banyu lan mlebu ing chain pangan manungsa liwat macem-macem rute. Sakabehing proses kasebut kanthi ringkes diterangake kaya ing ngisor iki: sumber lemah utawa banyu-mikroorganisme-kewan-kewan sing nyebar-lebu-tanaman-panganan-awak manungsa-syaraf-deposisi lan penyakit. Logam abot sing dicerna saka lingkungan dening organisme pencernaan panganan tanduran liyane sing sumber banyu bisa ngalami biomagnifikasi ing rantai panganan, nglumpukake ewonan organisme tingkat sing luwih dhuwur kanthi langkah, mlebu ing awak manungsa liwat panganan, lan nglumpukake ing organ tartamtu. Nimbulake keracunan kronis.

cedhak_putih
cedhak

Tulis pitakon ing kene

balesan sajrone 6 jam, pitakon apa wae!

    [kelas^="wpforms-"]
    [kelas^="wpforms-"]