Home / blog / Industry / Suwene Super-Kapasitor Bisa Ngisi Daya Penuh? Kepiye Cara Ngisi Daya Kapasitor Super?

Suwene Super-Kapasitor Bisa Ngisi Daya Penuh? Kepiye Cara Ngisi Daya Kapasitor Super?

11 Sep, 2021

By hqt

Apa iku super-kapasitor? Ing cendhak, iku baterei karo resistance internal cilik banget.

Iku gampang banget kanggo ngisi super-kapasitor. Ora apa-apa yen ngisi daya ing voltase spike. Minangka kanggo discharging, voltase mudhun, nalika saiki gumantung ing mbukak. Ketahanan beban mburi bisa diisi, ora tetep. Yen stabil, arus bakal mudhun.

Super-kapasitor uga disebut kapasitor elektrokimia, kapasitor lapisan listrik pindho, tutup emas, TOKIN, etc. Iku unsur elektrokimia nyimpen energi dening elektrolit polarisasi, kang misuwur ing taun 1970-an lan 80-an.

Beda saka sumber daya elektrokimia tradisional, iku sumber daya karo kinerja khusus antarane kapasitor tradisional lan baterei. Super-kapasitor nyimpen energi dening lapisan elektroda pindho lan redoks. Nanging, ora ana reaksi kimia sajrone proses panyimpenan energi. Proses panyimpenan bisa dibalèkaké, saéngga super-kapasitor bisa ngisi ulang lan ngeculake 100 ewu kaping.

Rincian struktur gumantung ing aplikasi super-kapasitor. Materi bisa uga beda amarga pabrikan utawa syarat aplikasi khusus. Karakter umum super-kapasitor yaiku kabeh duwe anoda, katoda lan pemisah antarane elektroda. Elektrolit ngisi ing kamar sing dipisahake dening elektroda lan separator.

cedhak_putih
cedhak

Tulis pitakon ing kene

balesan sajrone 6 jam, pitakon apa wae!

    [kelas^="wpforms-"]
    [kelas^="wpforms-"]