Home / blog / Ilmuwan Amerika wis ngembangake jinis anyar saka baterei uyah molten, kang samesthine kanggo entuk panyimpenan energi tingkat kothak ing suhu sing luwih murah lan biaya murah.

Ilmuwan Amerika wis ngembangake jinis anyar saka baterei uyah molten, kang samesthine kanggo entuk panyimpenan energi tingkat kothak ing suhu sing luwih murah lan biaya murah.

20 Oct, 2021

By hoppt

Kanthi mundhak terus-terusan sumber energi sing bisa dianyari kayata energi angin lan solar, solusi kreatif dibutuhake kanggo nyimpen energi intermiten saka alam. Solusi potensial yaiku baterei uyah molten, sing menehi kaluwihan sing ora duwe baterei lithium, nanging sawetara masalah kudu ditanggulangi.

Ilmuwan ing Sandia National Laboratories (Sandia National Laboratories) ing US National Nuclear Safety Administration wis ngusulake desain anyar sing bisa ngatasi kekurangan kasebut lan nuduhake baterei uyah molten anyar sing kompatibel karo versi sing kasedhiya saiki. Yen dibandhingake, baterei panyimpenan energi iki bisa digawe luwih murah nalika nyimpen energi luwih akeh.

Nyimpen energi akeh kanthi murah lan efisien minangka kunci kanggo nggunakake energi sing bisa dianyari kanggo nguwasani kabeh kutha. Senajan wis akeh kaluwihan, iki apa teknologi baterei lithium larang kurang. Baterei uyah molten minangka solusi sing luwih murah sing nggunakake elektroda sing tetep cair kanthi bantuan suhu dhuwur.

"Kita wis kerja keras kanggo nyuda suhu kerja baterei sodium molten menyang suhu fisik sing paling murah," ujare Leo Small, peneliti utama proyek kasebut. "Nalika ngedhunake suhu baterei, bisa uga nyuda biaya sakabèhé. Sampeyan bisa nggunakake bahan sing luwih murah. Baterei mbutuhake insulasi sing kurang, lan kabel sing nyambungake kabeh baterei bisa luwih tipis."

Secara komersial, baterei jinis iki diarani baterei natrium-sulfur. Sawetara baterei iki wis dikembangake sacara global, nanging biasane digunakake ing suhu 520 nganti 660 ° F (270 nganti 350 ° C). Tujuane tim Sandia luwih murah, sanajan nindakake iki mbutuhake mikir maneh amarga bahan kimia sing bisa digunakake ing suhu dhuwur ora cocog kanggo digunakake ing suhu sing luwih murah.

Dimangerteni manawa desain anyar para ilmuwan kasusun saka logam sodium cair lan campuran cairan anyar. Campuran cairan iki dumadi saka sodium iodide lan gallium chloride, sing diarani katolit dening para ilmuwan.

Reaksi kimia dumadi nalika baterei ngeculake energi, ngasilake ion natrium lan elektron sing ngliwati bahan pemisah sing selektif lan nggawe uyah iodida cair ing sisih liyane.

Baterei sodium-sulfur iki bisa digunakake ing suhu 110°C. Sawise wolung wulan tes laboratorium, wis diisi lan dibuwang luwih saka 400 kaping, mbuktekake regane. Kajaba iku, voltase kasebut yaiku 3.6 volt, sing dikandhakake para ilmuwan 40% luwih dhuwur tinimbang baterei uyah molten ing pasar, saengga nduweni kapadhetan energi sing luwih dhuwur.

Penulis riset Martha Gross ngandika: "Amarga katolit anyar sing dilapurake ing makalah iki, kita bungah banget babagan jumlah energi sing bisa disuntikake menyang sistem iki. Baterei natrium molten wis ana ing pirang-pirang dekade, lan ana ing saindenging jagad. nanging durung tau. Ora ana sing ngomong babagan iki. Dadi, apik banget yen bisa ngedhunake suhu lan mbalekake sawetara data lan ujar, 'Iki minangka sistem sing bisa ditindakake.'

Para ilmuwan saiki ngowahi perhatian kanggo nyuda biaya baterei, sing bisa ditindakake kanthi ngganti gallium klorida, sing kira-kira 100 kaping luwih larang tinimbang uyah meja. Dheweke ujar manawa teknologi iki isih ana 5 nganti 10 taun saka komersialisasi, nanging sing migunani kanggo dheweke yaiku keamanan baterei amarga ora nggawe risiko geni.

"Iki minangka demonstrasi pisanan saka siklus stabil jangka panjang saka baterei natrium molten suhu rendah," ujare penulis riset Erik Spoerke. "Sihir kita yaiku kita wis nemtokake kimia uyah lan elektrokimia, sing ngidini kita bisa operate ing 230 ° F kanthi efektif. Kerja. Struktur sodium iodide suhu rendah iki minangka modifikasi saka baterei sodium molten."

cedhak_putih
cedhak

Tulis pitakon ing kene

balesan sajrone 6 jam, pitakon apa wae!

    [kelas^="wpforms-"]
    [kelas^="wpforms-"]