Home / blog / Company / Metode Penanganan Limbah Baterai Lithium Ion

Metode Penanganan Limbah Baterai Lithium Ion

16 Sep, 2021

By hqt

Ana jumlah gedhe saka non-dianyari karo nilai ekonomi dhuwur, kayata kobalt, lithium, nikel, tembaga, aluminium, etc. Iku ora mung bisa ngurangi polusi saka baterei sampah, nanging uga supaya mbuang sumber daya logam saka kobalt, nikel. , etc. kanthi daur ulang sampah utawa baterei lithium ion sing ora nduweni kualifikasi.

Ktkbofan Energy New Material Co Ltd ing Changzhou wis kerja sama karo kuliah lan ngedegake klompok riset adhedhasar dhukungan saka guru Jiangsu Universitas teknologi, teknologi proses logam Jiangsu langka lan laboratorium kunci aplikasi. Topik riset yaiku daur ulang logam berharga saka baterei lithium ion sampah. Sawise riset lan pangembangan telung taun, wis ngrampungake masalah manufaktur rumit, proses dawa, bebaya lingkungan saka pelarut organik, proses teknologi sing cendhak, nyuda konsumsi daya, ningkatake tingkat daur ulang logam, kemurnian lan pemulihan, sing ndadekake prestasi taunan. 8000 ton sampah lithium ion baterei daur ulang kanthi lengkap lan aplikasi.

Proyek iki kalebu pemanfaatan sumber daya limbah padat. Prinsip teknis yaiku misahake lan daur ulang logam nonferrous kanthi ekstraksi hidrometalurgi, kalebu leach, pemurnian lan konsentrasi solusi, ekstraksi pelarut, lan liya-liyane. Uga ngasilake produk logam unsur kanthi teknik elektrometallurgi (electrodeposition).

Langkah-langkah teknik yaiku: pretreatment ing baterei lithium ion sampah ing wiwitan, kalebu discharging, disassembling, smashing lan sorting. Banjur daur ulang plastik sawise disassemble lan wesi njaba. Extract bahan elektroda sawise leaching alkalin, leaching asam lan panyulingan.

Extracting minangka langkah kunci sing misahake tembaga saka kobalt lan nikel. Banjur tembaga dilebokake ing slot elektrodeposisi lan ngasilake produksi tembaga sing disimpen. Ekstrak maneh sawise ekstraksi kobalt lan nikel. Kita bisa njaluk uyah kobalt lan uyah nikel sawise konsentrasi crystallized. Utawa njupuk kobalt lan nikel sawise extraction menyang slot electrodeposition, banjur nggawe elektro setor produk kobalt lan nikel.

Pamulihan kobalt, tembaga lan nikel ing proses elektrodeposisi yaiku 99.98%, 99.95% lan 99.2% ~ 99.9%. Produk kobalt sulfat lan nikel sulfat wis tekan standar sing cocog.

Nduwe skala-ekspansi & riset industrialisasi lan ngembangake prestasi riset sing dioptimalake, nyiyapake baris produksi limbah lithium ion limbah kanthi lengkap kanthi pemulihan taunan luwih saka 8000 ton, daur ulang 1500 ton kobalt, 1200 ton tembaga, 420 ton nikel, sing regane luwih saka 400 yuta yuan.

Dikandhakake yen ora ana hidrometalurgi ing omah. Uga arang katon ing negara manca. Mungkin kita bisa nyoba nggunakake metode iki menyang aplikasi sing luwih akeh.

Prestasi iki nduweni peran utama ing sampah nasional baterei Li ion daur ulang, lan kasil nambah panyimpenan energi. Dibandhingake karo perusahaan baterei liyane, duwe kaluwihan sing jelas kalebu ramah lingkungan, biaya murah lan bathi dhuwur.

Bisa nggabungake lan mung proses teknologi kanthi hydrometallurgy, sing nduweni konsumsi energi sing sithik nanging pemulihan produk sing dhuwur.

cedhak_putih
cedhak

Tulis pitakon ing kene

balesan sajrone 6 jam, pitakon apa wae!

    [kelas^="wpforms-"]
    [kelas^="wpforms-"]