Home / blog / Company / Apa Sampeyan Mulihake Baterai Lithium Ion ing Freezer?

Apa Sampeyan Mulihake Baterai Lithium Ion ing Freezer?

16 Sep, 2021

By hqt

Baterei ion litium, uga diarani baterei li ion yaiku gadget kanggo nyimpen energi listrik kanggo wektu sing luwih suwe lan mbantu piranti mekanik bisa digunakake tanpa nyambungake menyang sumber daya njaba. Baterei iki digawe kanthi nggunakake ion litium kanthi kombinasi karo bahan kimia liyane lan nduweni sifat sing luar biasa supaya bisa diisi luwih cepet. Baterei iki duwe umur luwih dawa lan tetep apik ing karya nganti rong nganti telung taun. Sawise iku, sampeyan kudu ngganti baterei. Baterei lithium lawas bisa diganti amarga iki batre sing bisa dicopot lan baterei anyar bisa dilebokake ing piranti lawas kanthi gampang. Sampeyan bisa mriksa Cara Mbuwang Baterei Lithium-ion? kanggo pembuangan sing tepat.

Bebarengan karo akeh aspek positif, iki baterei li ion duwe sawetara sifat negatif uga. Contone, baterei iki dadi panas banget lan ora bisa disimpen ing srengenge langsung. Kita bisa uga ora nyimpen baterei lithium sing diisi ing suhu kamar nganti suwe. Ya, iki amarga litium ing njero baterei duwe file magnetik sing ion positif lan negatif terus-terusan obah. Gerakan ion ing njero lapangan iki nyebabake baterei dadi luwih panas sanajan ing suhu kamar. Nalika baterei diisi daya lan ora digunakake, gerakan ion cepet banget sing ndadekake panas banget lan bisa nyebabake karusakan baterei, gagal, lan malah mbledhos.

Kajaba iku, baterei li ion uga ora dianjurake kanggo ngisi daya nganti suwe. Para ahli lan ilmuwan nyaranake manawa baterei li ion kudu diisi daya sajrone wektu sing winates lan kudu dipisahake saka sumber daya sanalika sadurunge tekan tingkat maksimal. Kita wis nyumurupi kasus nalika baterei li ion jeblugan, wiwit bocor, utawa kembung amarga diisi daya nganti suwe. Bab iki uga nyuda umur kerja sakabèhé baterei.

Saiki, yen sampeyan wis ngisi daya baterei suwe banget lan kelalen medhot saka sumber daya, saiki wektune kanggo kelangan langsung. Miturut cooling Maksudku, kacepetan gerakan ion kudu suda amarga suhu baterei wis tambah. Ana akeh cara sing disaranake kanggo kelangan baterei lan salah siji sing paling misuwur yaiku pembekuan baterei kanggo sawetara wektu.

Sanadyan, iku cara misuwur tetep munggah karo suhu baterei lithium ion isih wong sing bingung bab apa cara perawatan iki. Sawetara pitakonan sing ana ing pikirane wong yaiku:

· Apa pembekuan ngrusak baterei lithium ion·

· Apa sampeyan bisa urip maneh baterei lithium ion nganggo mesin pembeku·

· Cara mulihake baterei lithium ion ing mesin pembeku·

Dadi, kanggo ngatasi masalah sampeyan, kita bakal nerangake saben pitakonan kanthi kapisah:

Apa Pembekuan Lara Baterei Lithium Ion

Kanggo njawab pitakonan iki, kita kudu nliti nggawe lan tatanan baterei li ion. Sejatine, baterei lithium ion digawe saka elektroda lan elektrolit nalika ora ana banyu, mula, suhu beku ora bakal nggawa pengaruh gedhe marang kerjane. Baterei Lithium ion yen disimpen ing suhu sing adhem, kudu diisi ulang sadurunge nggunakake sabanjure amarga suhu sing sithik nyuda kacepetan ion ing njero. Mulane, kanggo nggawa wong-wong mau bali ing gerakan, iku perlu kanggo diisi ulang. Kanthi mengkono, kinerja baterei bakal mundhak amarga baterei kadhemen discharges alon-alon kabeh panas mateni sel baterei lithium luwih cepet.

Mula, yen sampeyan cenderung njupuk ponsel, laptop, lan piranti liyane sing dipasang karo baterei ion litium ing njaba ing suhu ngisor 0, priksa manawa ngisi daya sadurunge digunakake kanggo kinerja sing apik.

Apa Sampeyan Bisa Nguripake Baterei Lithium Ion Kanthi Freezer

Inggih, litium ing baterei li ion tansah obah lan nyebabake kenaikan suhu. Mula, disaranake uga njaga baterei ion litium ing suhu normal nganti adhem. Iki ora kudu disimpen ing srengenge langsung utawa ruang paling ngisor sing duwe suhu panas amarga bisa nyuda umur baterei kasebut. Yen sampeyan ndeleng suhu baterei mundhak, langsung copot lan simpen ing mesin pembeku supaya adhem. Priksa manawa baterei ora teles nalika nindakake. Bawa metu yen wis kadhemen banjur ngisi daya sadurunge digunakake.

Sampeyan uga dianjurake supaya tetep ngisi baterei lithium sanajan sampeyan ora nggunakake. Aja ngisi daya nganti kebak nanging aja nganti titik pangisi daya mudhun ing ngisor nol supaya umur baterei luwih apik.

Carane mulihake baterei lithium ion ing mesin pembeku

Yen sampeyan nemokake baterei lithium ion mati lan ora bisa diisi ulang, sampeyan bisa urip maneh kanthi nyimpen ing kulkas. Mangkene cara sampeyan bisa nggunakake:

Piranti sing dibutuhake kanggo mulihake baterei yaiku: voltmeter, gunting buaya, baterei sing sehat, pangisi daya asli, piranti kanthi beban abot, mesin pembeku, lan mesthi baterei sing rusak.

Langkah 1. Nggawa baterei mati metu saka piranti lan supaya piranti aside; sampeyan ora perlu kanggo saiki.

Langkah 2. Sampeyan bakal nggunakake voltmeter kene kanggo maca lan njupuk daya maca baterei mati lan sehat.

Langkah 3. Njupuk clippers lan masang baterei mati karo baterei sehat gadhah suhu padha kanggo 10 kanggo 15 menit.

Langkah 4. Njupuk voltase maca baterei mati sampeyan kudu mulihake sepisan maneh.

Langkah 5. Saiki, njupuk metu pangisi daya lan ngisi baterei mati. Priksa manawa sampeyan nggunakake daya asli kanggo ngisi daya.

Langkah 6. Saiki sijine baterei daya ing piranti sing mbutuhake beban abot kanggo bisa. Kanthi mengkono, sampeyan bakal bisa ngeculake baterei luwih cepet.

Langkah 7. Discharge baterei nanging, priksa manawa ora kanggo kosongaké nanging kudu dadi akeh voltase ing.

Langkah 8. Saiki, njupuk baterei kosong lan sijine ing mesin pembeku kanggo sedina muput lan wengi. Priksa manawa baterei wis dilebokake ing tas supaya ora teles.

Langkah 9. Nggawa metu baterei lan ninggalake kanggo 8 jam ing suhu kamar.

Langkah 10. Ngisi daya.

Muga-muga bisa ditindakake kanthi nindakake kabeh proses iki, utawa sampeyan kudu ngganti.

Dikenal manawa baterei lithium-ion duwe umur sing winates, biasane 300-500 kali. Nyatane, umur baterei lithium diwilang saka wayahe metu saka pabrik, ora pisanan digunakake.

Ing tangan siji, degradasi kapasitas baterei lithium-ion minangka asil alami saka panggunaan lan tuwa. Ing sisih liya, akselerasi amarga kurang pangopènan, kahanan operasi sing atos, operasi pangisian daya sing ora apik, lan liya-liyane. Sawetara artikel ing ngisor iki bakal ngrembug kanthi rinci babagan panggunaan lan pangopènan baterei lithium ion saben dina. Aku pracaya sing uga topik badhan gedhe kanggo everyone.

cedhak_putih
cedhak

Tulis pitakon ing kene

balesan sajrone 6 jam, pitakon apa wae!

    [kelas^="wpforms-"]
    [kelas^="wpforms-"]