Home / blog / Company / Apa Apa Kanthi Baterei Lithium Ion Punctured

Apa Apa Kanthi Baterei Lithium Ion Punctured

16 Sep, 2021

By hqt

Baterei lithium ion sing tusukan bakal mbebayani. Sawise tusukan, kabeh elektrolit sing ana ing jerone garing kanthi minimal. Ing wayahe, kita bisa uga duwe akeh pitakonan. Artikel iki bakal ngandhani risiko baterei lithium ion sing bocor lan tips safety. Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap, sampeyan uga bisa mriksa Cara Rekondisi Baterei Punctured- Panyimpenan lan Rekondisi Perawatan lan Apa baterei lithium bakal njeblug yen wis punctured.

Baterei litium saiki ana ing kabeh wujud lan ukuran, nanging ing njero padha lan bobote luwih entheng dibandhingake karo baterei liyane kanthi kapasitas sing padha. Elemen utama sing ndadékaké pangembangan baterei yaiku bisa uga nambah minat kanggo ahli vitalitas lan aman banget nalika digunakake.

Kanggo item gadget sing tuku, iki minangka keputusan sing paling apik dibandhingake karo sumber daya kompak. Produktivitas bisa ditingkatake kanthi nggunakake kendaraan listrik baterei (BEV) lan setengah kendaraan listrik (PHEV) ing keputusan mobil. Aplikasi kasebut kalebu kendharaan listrik, robot, aplikasi modern, lan aplikasi industri laut.

Ing macem-macem jurusan kudu tindakake ing punctured baterei; yen ora, bisa cilaka wong uga lingkungan. Baterei iki nduweni kemampuan kanggo nyimpen akeh pangisian daya kanthi resistensi sing sithik amarga dheweke ngeculake akeh hadiah. Terminal baterei wis cendhak sawise punctured, kang bisa nimbulaké akèh arus liwat cendhak lan dadi panas.

Pembuangan Baterei Lithium-Ion Tusuk:

Nalika baterei lithium-ion nuduhake reaksi karo oksigen, banjur bakal bledosan utawa njeblug sing bisa cilaka buruh utawa lingkungan. Bisa uga amarga geni utawa bebaya kanggo fasilitas manajemen. Dadi, baterei sing dibuwang bakal dibuwang kanthi cara sing cocog, sing bakal dibahas ing ngisor iki:

Ing kasus baterei lithium punctured, sampeyan kudu tindakake sawetara langkah:

· Ngilangake baterei lithium sakcepete lan sabisane

· Sampeyan bisa mindhah baterei lithium menyang papan mbukak utawa supaya dadi panas.

· Sampeyan bisa mbuwang baterei litium kanthi nutul terminal baterei sing tusukan lan setor alon-alon ing fasilitas koleksi baterei.

· Yen sampeyan rumangsa yen baterei bosok, aja nganggo baterei amarga bisa kobong.

Cara paling apik kanggo mbuwang baterei yaiku baterei litium dicelupake ing bak banyu, banyu uyah bakal digunakake, lan sampeyan kudu nambah uyah setengah tuwung saben galon lan ora ngganggu nganti sawetara dina. Sampeyan ora bisa mbuwang menyang tong sampah amarga bisa mbebayani yen tekan ing omah.

Sampeyan bisa ngirim baterei punctured ing pusat daur ulang utawa pusat daur ulang sampah bahaya rumah tangga kotamadya.

Fitur saka Baterei kasebut bisa uga:

Fitur sing paling umum saka baterei lithium-ion kalebu yaiku bentuk Prismatik lan bentuke silinder, A jinis voltase flat discharge kanggo ngidini produksi daya stabil ing fase produksi,

Dheweke ora duwe efek memori apa wae, saéngga nawakake pangisian daya lengkap kanggo saben siklus, bisa nangani 500 siklus lan kadhangkala luwih, kapasitas dhuwur, entheng, Kapadhetan dhuwur saka segi energi utawa akeh fitur liyane amarga baterei iki akeh. disenengi. Padha banget aman kanggo nggawe nggunakake gampang operate. Dibandhingake karo asam timbal lan baterei nikel-kobalt, iki minangka baterei sing paling aman digunakake.

Risiko Baterei Lithium-Ion Tusuk:

· Ana macem-macem jinis risiko nalika baterei bocor amarga ngrusak piranti kaya laptop, komputer, utawa piranti liyane.

· Baterei litium sawise bocor ngeculake bahan kimia utawa zat sing mbebayani sing bisa nyebabake penyakit pernapasan, iritasi mata utawa kulit.

· Risiko bisa ditambah kanthi nyampur jinis baterei ing piranti sing padha lan ngganti kabeh baterei ing jinis sing padha.

· Yen baterei lithium dadi cukup panas kanggo ngobong elektrolit, mula sampeyan bakal kobong.

· Panas utawa asap saka panas kudu nyingkiri ing cedhak baterei amarga bisa njeblug baterei.

Apa Sampeyan Bisa Mbuwang Baterei Lithium Ion Tusuk?

Ora, yen wis tusukan, kabeh elektrolit sing ana ing jerone garing kanthi minimal. Iku bebaya sing signifikan kanggo ngisi daya lan bisa uga kobong. Sampeyan bisa njaluk adoh karo nggunakake kanggo sawetara menit kanggo mriksa baterei. Baterei bisa dipriksa kanthi menehi voltase dhuwur, yen baterei duwe voltase gedhe, mula bisa digunakake kanthi aman, nanging ora ana sing mbuwang.

Ing casing njaba, ora ana tandha tusukan utawa ora ana tandha-tandha sing katon, nanging mambu manis sing samar bisa mriksa. Yen sampeyan pengin uncalan adoh baterei punctured, banjur sampeyan kudu tindakake sawetara instruksi kaya sampeyan kudu njupuk pra-langkah sadurunge mbuwang baterei lithium.

Sampeyan kudu tape area sing bisa punctured utawa nambani karo sawetara solusi sing nyegah efek mbebayani ing lingkungan.

Kaluwihan saka baterei lithium ion diterangake ing ngisor iki:

  1. Kapasitas "bisa digunakake" sing unggul: Baterei iki dianggep minangka panggunaan biasa amarga kapasitas bank baterei lithium luwih akeh. Iki ora kaya baterei timbal-asam.
  2. Siklus urip lengkap: C-Rate lan ambane discharge mengaruhi umur samesthine. Sawetara riset anyar sing penting nuduhake manawa baterei LFP nyedhiyakake luwih saka 90% kapasitas. Amarga fitur kasebut, sawetara baterei iki digunakake ing industri kendharaan listrik.
  3. Ukuran lan bobot kaluwihan: Baterei iki nduweni kaluwihan gedhe amarga bobote entheng banget amarga gampang digawa. Ukuran baterei iki ora gedhe, supaya ora ana masalah ing ruang.

Tip Keamanan Baterei diterangake ing ngisor iki:

Baterei iki disimpen minangka batre longgar dikunci kanggo nyegah akses bocah cilik.

Baterei litium tetep ora bisa dideleng lan tekan bocah cilik. Saben dina nggunakake barang kayata dolanan, alat pangrungu, kunci listrik, lan liya-liyane sing ngemot baterei kasebut.

Yen bocah-bocah kena batre iki, pindhah menyang rumah sakit sakcepete lan menehi perawatan amarga bisa nyebabake pati.

cedhak_putih
cedhak

Tulis pitakon ing kene

balesan sajrone 6 jam, pitakon apa wae!

    [kelas^="wpforms-"]
    [kelas^="wpforms-"]